Ons team versterken? 

Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! 

Vacante betrekkingen

1 (kinder- en jeugd)psychiater ,  psycholoog/psychotherapeut, 1 logopedist, kinesist
  

Sportcoaches - Inspanningsfysiologen & Diëtist

Kris Vromans

Meer info

Zaakvoerder en oprichter van De Chartreuse. Kris studeerde af als Licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie training en coaching (KU Leuven, 2007). Wegens zijn passie voor het wielrennen specialiseerde hij zich verder in het wielrennen (Trainer A) en in de triatlon (Trainer B). Kris  is werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast coördineert en verzorgt hij fietstrainingen in de Vlaamse Wielerschool te Leuven. Hij is tevens leraar wielrennen in het K.A. Redingenhof optie Wielrennen en is docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) voor de opleidingen initiator en trainer B zowel in het wielrennen als in de triatlon. Hij coördineert en verzorgt sportkampen wielrennen voor jeugdsporters. Zijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn.

Kris staat in voor de individuele training en coaching van atleten. Hij verzorgt ook inspanningstesten, de bespreking en opvolging hiervan.

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0497802112

Matteo Déom
Matteo Déom

Meer info

Matteo studeerde af als Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, waarbinnen hij koos voor een major in de inspanningsfysiologie. Hij was tijdens deze studies al erg geboeid door voeding waardoor een Bachelor in de voeding- en dieetleer (UCLL) ook heel logisch volgde. De opleiding bood hem de kans een ruime achtergrond te verwerven in de diverse takken van zijn werkveld. Na het volbrengen van zijn klinische- en keuzestage rond voeding in Oostenrijk voelde hij zich gesterkt om met een vernieuwende blik naar voedingspatronen en noden te kijken.

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen helpen met het bereiken van hun doel: dat geeft hem voldoening. Via gezonde voeding en op een haalbare manier afvallen of bijkomen staat bij Matteo centraal. Maar niet enkel mensen met over- of ondergewicht kunnen bij hem terecht, ook voor de volgende aandoeningen bent u bij hem aan het juiste adres:Diabetes en zwangerschapsdiabetes, Hart- en vaatziekten (te hoge bloeddruk en cholesterol), Osteoporose, Voedselintoleranties (lactose-, fructose-, histamine- en glutenintolerantie), voedingsallergieën,  Maag- en darmproblemen (reflux, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, dieet na bariatrische chirurgie), Nierproblemen, Kauw- en slikproblemen, ondervoeding/ondergewicht,  Peuter- , kleuter-, en kindervoeding (ook intoleranties en allergieën), obesitas en dementie.

Indien je wenst om persoonlijk begeleid te worden en de fysieke component in je dagelijks leven in te bouwen, biedt Matteo ook aangepast personale training aan uw voorkeur.

  

Contact

Beschikbaar na afspraak

woensdag  17u - 22u
vrijdag        9u - 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kinesitherapie 


Nele de Breucker Kinesist 
Nele de Breucker

Meer info

Nele studeerde af als Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als optie Musculoskeletale Therapie (KU Leuven, 2005). Nadien vervolledigde ze een Master na Master in de Sportkinesitherapie (VUB). De bijkomende tweejarige opleiding manuele therapie en easytapingcursus geven haar heel wat handvatten en mogelijkheden bij begeleiding van cliënten. Ze heeft reeds een brede ervaring kunnen opdoen als zelfstandig kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de VTV Tennisschool te Wilrijk, topsportschool tafeltennis te Leuven en was ze kinesitherapeute en EHBO- verantwoordelijke tijdens de Olympische spelen te Londen 2012 en te Rio 2016. Nele heeft ook meer dan 6 jaar ervaring opgedaan als sportkinesiste van voetbalploeg SK Londerzeel (3de en 4de nationale afdeling).  Naast De Chartreuse werkt ze deeltijds in het Koninklijk Instituut Woluwe waar ze instaat voor de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren met gehoor-, taal- of gezichtsproblemen, psychosociale problemen en met autismespectrumstoornissen. Ze woont regelmatig congressen en bijscholingen bij ter ondersteuning van haar werk.

Nele neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen op. Je kunt bij haar terecht voor manuele therapie, screening en psychomotoriek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

maandag 18u-22u
woensdag 17u-22u
donderdag 9u-12u
vrijdag 9u-12u  en 15u-19u30

contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Tom Wijgaerts verkleind
TOM WIJGAERTS

Meer info

Tom sluit aan bij het team als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met optie sportkinesitherapie (KU Leuven). Om zijn kennis en kunde uit te breiden begint hij vanaf september aan het postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie, aan de KU Leuven. Hij is zeer gemotiveerd en ziet zijn werk en kennisuitbreiding als een continue uitdaging. Hij heeft cursussen gevolgd voor sporttaping en Complex Core. Wegens zijn passie voor sport heeft hij zich verdiept in de sportkinesitherapie. Hierdoor heeft hij kennis van zaken over het herkennen en behandelen van veel voorkomende sportblessures, sportieve begeleiding van atleten en recreatieve sporters via het opstellen van oefenschema’s en blessurepreventie op primair, secundair en tertiair vlak.

Tom neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van jongeren en volwassenen op. Je kan bij hem terecht voor manuele therapie, oefentherapie, sporttaping, sportieve begeleiding en blessurepreventie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot
Maandag 15u 22u   / /
Dinsdag 8u30 12u   / /
Woensdag 8u30 15u   19u 22u
Donderdag variabel
Vrijdag variabel

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Sportarts - keuringsarts

Dr. eraly W.

Meer info

Dokter Eraly vervoegt ons team als specialist in de fysische geneeskunde, revalidatie en sportgeneeskunde. 

Hij behaalde zijn master na master geneeskunde met onderscheiding aan de KU Leuven in 2011. Gezien zijn interesse in het bewegingsstelsel startte hij vervolgens met de specialisatie fysische geneeskunde en revalidatie (UZ Leuven 2011 - 2017), die hij combineerde met een master na master sportgeneeskunde (Faber KU Leuven 2016). Na zijn erkenning werd hij geaccrediteerd tot sportkeuringsarts.

Een bijkomende 2-jarige opleiding van manuele geneeskunde rondde hij af in 2017. Hij is in UZ Leuven opgeleid tot het uitvoeren van elektromyografie en zenuwgeleidingsonderzoek wat hem in staat stelt op de consultatie zenuwletsels te objectiveren. Verder volgde hij een cursus musculoskeletale echografie in Londen, waardoor echogeleide infiltraties van oppervlakkige structuren mogelijk zijn. Door lid te zijn van de Vlaamse Vereniging van Sportartsen en de vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) volgt hij regelmatig bijscholingen en blijft hij op de hoogte van de vernieuwingen op sportmedisch vlak.

Op persoonlijk vlak bouwt hij eveneens ervaring op door zelf intensief te sporten en lid te zijn van sportverenigingen. Zo nam hij ook deel aan meerdere sportevenementen van onder andere fietsen (mountainbike/race), triatlon, veldloop en tennis.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u30 14u00
Dinsdag 13u15 19u15
Woensdag 13u15 17u45
Vrijdag 8u30 14u00

KBO:0679.831.626 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Psychologen - therapeuten

Natasja Teunis Psycholoog Therapeut
Natasja Teunis - KINDeren/jongeren/volwassenen

Meer info

Natasja (°1987) is praktijkcoördinator binnen de Chartreuse. Ze werkt tevens deeltijds als psychologe/psychotherapeute in de praktijk. Ze vindt continue bijscholing erg belangrijk en volgde volgende opleidingen:

  • Master in de Psychologie, spec. Schoolpsychologie (KU Leuven, 2010)
  • Master in de Psychologie, spec. Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven,2010-2011, creditcontract)
  • Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen (KU Leuven+CVO, 2011)
  • Postgraduaat integratieve therapie (Universiteit Antwerpen, 2011-2014 en 2017-2019)
  • Msc Klinische Psychologie, specialisatie levensloopsychologie (VUB, 2015)
  • Basisopleiding Psychodynamische Psychotherapie (2014-2015)
  • Basisopleiding Acceptance and Commitment Therapie (2015)
  • Counseling in existentiëel welzijn (KU Leuven, 2016-2017)

Ze heeft ervaring in zowel schoolse als klinische settings. Begeleiding en diagnostiek van kinderen en jongeren en met leer- en/of ontwikkelingsnoden, begeleiding van personen met emotionele problemen, traumatische ervaringen, sociale problemen enz.. is haar niet vreemd. Ze heeft ook een specifieke interesse in het werken met eetproblematieken. Naast De Chartreuse is Natasja momenteel op dinsdagvoormiddag werkzaam als eerstelijnspsychologe en psychotherapeute bij huisartsenpraktijk Tweewaters.

Natasja verzorgt binnen het team de diagnostiek, psychologische begeleiding en therapie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ze hanteert hierbij speltherapie, gesprekstherapie en/of cognitieve gedragstherapie naargelang de noden. Daarnaast organiseert ze ook groepstrainingen rond rouw, assertiviteit en sociale vaardigheden, echtscheiding e.a.. 
Natasja is als eerstelijnspsycholoog verbonden aan netwerk Diletti. 

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

0479 40 93 15

Beschikbaar na afspraak.

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 9u 12u 19u 22u
Woensdag 9u 11u 12u 16u
Donderdag 9u 12u   / /
Vrijdag 9u 12u / /

Rachelle Jansen Psycholoog
Rachelle Jansen - Kinderen/jongeren/volwassenen

Meer info

Rachelle (°1988) vervoegt ons team als kinder- en jongerenpsychologe en als volwassenenpsychologe. Ze behaalde eerst haar diploma als Master in de klinische psychologie, specialisatie volwassenen (KU Leuven), om zich daarna ook te verdiepen in de specialisatie kinderen en adolescenten (KU Leuven). Rachelle heeft gewerkt binnen klinische settings, waaronder het Universitair Psychiatrisch Centrum Kortenberg en het Observatie- en Behandelcentrum Espero, in Nederland werkte ze reeds 2 jaar als eerstelijnspsycholoog en als psychologe in residentiële setting voor jongeren. Naast haar therapeutische rol binnen De Chartreuse is Rachelle tevens werkzaam als psychologe op een kinderafdeling in een ziekenhuis. Problematieken op vlak van ontwikkeling, hechting, gedrag en stemming behoren tot haar ervaringsdomein. Ze heeft in haar begeleidingen oog voor wat moeilijk loopt en voor aanwezige krachten.

Rachelle schoolt zich bij middels de vierjarige postgraduaatopleiding Psychodynamische kinderpsychotherapie (KU Leuven). Daarnaast volgt ze seminaries en opleidingen om zich te verdiepen in relevante materie. Ze vervolledigde reeds opleidingen in Psychodynamische therapie en Acceptance and commitment therapie.

Binnen het team staat Rachelle in voor individuele, relatie- of gezinsbegeleiding. De psychologische begeleiding vertrekt steeds vanuit de behoeften en de verwachtingen van de cliënt, met als startpunt een uitgebreide anamnese of diagnostiek. De begeleiding kan bestaan uit (een combinatie van) spel, creatieve technieken en gesprekken.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:
 Woensdag 16u-22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

eline dewachter 
ELIEN DEWACHTER - KINDEREN/JONgeren/volwassenen

Meer info

Elien (°1993) versterkt het psychologenteam als kind- en jongerenpsychologe en als psychologe voor volwassenen. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KULeuven). Daarnaast volgt ze momenteel de vierjarige postgraduaatopleiding in de Psychodynamische psychotherapie. Ze heeft een brede ervaring opgedaan op vlak van diagnostiek en begeleiding in het Observatie- en Behandelcentrum Espero met kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Daarnaast kreeg ze de kans om te werken met jonge kinderen (0-3 jaar) met gedrags-en ontwikkelingsproblemen en kinderen van deze leeftijdsgroep uit zowel normale als problematische opvoedingssituaties, waarbij ze betrokken was bij de observatie, langdurige begeleiding en de ondersteuning van het kind en het gezin. Zowel het werken met groepen als een één op één relatie behoren tot haar ervaringsdomein. Gaandeweg merkte ze dat ook het werken met volwassenen tijdens ouderbegeleidingen haar erg konden boeien en zal ze zich ook steeds meer verdiepen in de begeleiding van volwassenen. 

Naast De Chartreuse is Elien werkzaam als psycholoog bij CGG Wetteren.

Je kan bij Elien terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen voor kinderen en jongeren, ouder- en gezinsbegeleidingen alsook volwassenen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Vrijdag 17u 22u
Zaterdag 8u 17u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Ruth Lempens
RUTH Lempens - JONgeren/volwassenen

Meer info

Ruth (°1989) neemt binnen De Chartreuse begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen op zich. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie optie volwassenen (KULeuven). Naast een voortgezette opleiding in psychodiagnostiek, vervolledigde ze tevens een jaaropleiding binnen systemisch en contextgericht werken en een jaaropleiding ACT.   Met ervaring binnen verschillende behandelsettings (PZ Broeders Alexianen, Obesitaskliniek Hasselt, PC Sint-Hiëronymus, Echo Sint-Niklaas, Asster vzw) kreeg ze zowel individuele begeleiding, contextbegeleiding als groepsbegeleiding in de vingers. Haar werkwijze sluit het meest aan bij Systematisch Rehabili­tatie­gericht Han­delen (SRH)  om cliënten te onder­steunen in hun herstel- en ont­wikke­lingsproces en om een omge­ving te creëren die steunend is en daarnaast ook Acceptance and Commitment Therapy om cliënten te helpen een bewust en waardevol leven te leiden, door hen te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten, remmingen weg te nemen, en hen te richten op wat écht belangrijk is hun leven.  Enerzijds houdt ze rekening met de  beper­kingen en ander­zijds worden aanwezige krachten aangeboord voor herstel en groei.  

Ruth volgt momenteel een vierjarige opleiding tot systeemtherapeut. 

Je kan bij Ruth terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen en gezinsbegeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot & Van Tot
Maandag / /      14u 22u30
Dinsdag 11u30 15u30      
Woensdag 8u 13u / /
Donderdag   15u 22u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KristienSite 
kristien Mispelters - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Kristien (°1977) maakt deel uit van ons team als psychologe voor volwassenen. Ze behaalde haar licenciaatsdiploma in de klinische psychologie aan de KULeuven en volgde bijkomend het seminarie voor het begeleiden van zieken bij professor Manu Keirse. Daarnaast bekwaamde ze zich tijdens de licentiaatsopleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze vervolledigde recentelijk een opleiding in Acceptance and Commitment Therapy.

Opvang en begeleiding van mensen in moeilijke omstandigheden heeft haar altijd sterk geïnteresseerd, vandaar dat ze hier ook diverse opleidingen voor volgde bij het Rode Kruis waar ze al meer dan 20 jaar actief is. Ze doet er onder meer aan (crisis)opvang en begeleiding en daarnaast staat Kristien ook in voor opleidingen rond veerkracht, omgaan met schokkende gebeurtenissen en anderen helpen om te gaan met moeilijke gebeurtenissen.

Voor ze bij ons team kwam, heeft Kristien naast het individueel begeleiden van jongeren en volwassenen ook aan groepsbegeleiding en psycho-educatie gedaan. Ze heeft tevens een tijdje gewerkt in een ziekenhuis en met bejaarden. Daarnaast heeft ze ook ervaring in het begeleiden van personen met een handicap.

Je kan bij Kristien onder meer terecht voor individuele begeleiding, relatie/koppeltherapie, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 8u 13u   17u 22u
Donderdag 8u 13u   17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mart Duerinck 
 MART DUERINCK - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Mart (°1993) vervoegt ons psychologenteam als psychologe voor jongeren (+14) en volwassenen. Met een professionele bachelor Maatschappelijk Werk op zak, werd ze binnen het werkveld als contextbegeleidster verder geprikkeld door de psyche van de mens. Ze behaalde aansluitend een Bachelor en Master in de klinische psychologie (KU Leuven). Ze deed ervaring op in de opname-eenheid voor personen in een acute emotionele of psychiatrische crisis (UPC, Gasthuisberg) en heeft kortdurend meegedraaid in het mobiel crisisteam (UPC, Gasthuisberg). Verder is ze vlot in de omgang met kinderen en jongeren, door begeleiding van kinderen/jongeren bij school- en vrijetijdsactiviteiten.  In De Switch (De Wissel) heeft ze al heel wat ervaring opgedaan in het werken met adolescenten met psychosociale en/of psychiatrische problematieken binnen een residentiële setting. Momenteel is Mart er deeltijds werkzaam, waarbij zowel leefgroepbegeleiding als individuele begeleiding van adolescenten tot haar takenpakket behoort. 

Mart haar therapeutische werkwijze sluit het best aan bij de experiëntiele en cliëntgerichte benadering. Ze treedt in het hier- en- nu in contact om vanuit een sterke relatie te werken aan de moeilijkheden die de cliënt ervaart. Indien ze van mening is dat de cliënt gebaat is met gerichte opdrachten; dan zal ze dit weliswaar integreren in haar werking.  

Je kan bij Mart terecht voor psycho-educatie, individuele begeleiding en contextbegeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

(OPGELET:  Mart is afwezig in de maand oktober, nieuwe clienten kunnen opstarten vanaf november)

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 13u
Dinsdag 8u 13u
Woensdag 16u 22u 
Vrijdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

smilies bank sit rest 160731 
FREIJKE DUPONT - JONgeren/volwassenen

Meer info

Freijke (°1991) maakt deel uit van het van jongeren (16+) en volwassenenteam. Al snel in haar leven voelde ze dat ze iets wilde betekenen voor anderen en trok ze na haar secundair onderwijs naar Zuid-Afrika om er als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kinderdagverblijven opstarten, activiteiten ondersteunen in een weeshuis, kinderen animeren en het aanleren van taal- en rekenvaardigheden hoorde er ook bij.  Een studie psychologie werd een volgende uitdaging, die ze combineerde met het scoutsleiderschap en een functie als begeleider bij 'Omkaderd Wonen' waarbinnen ze praktische en mentale ondersteuning aan mensen met een functiebeperking gaf. Na afstuderen als Master in de klinische psychologie optie volwassenen (KULeuven) met stageplaats UPC Sint- Kamillus Bierbeek (eenheid Algemene Psychiatrie en de observatie- en behandelingseenheid voor geïnterneerden)  ging ze aan de slag als patiëntbegeleider / contextbegeleider op verschillende plaatsen. Ze deed ervaring op in individuele- en groepspsychotherapie, uitgaande vanuit de analyse van de individuele noden bij zowel jongeren als volwassenen. Momenteel is Freijke naast de Chartreuse nog deeltijds werkzaam als begeleider in UPC Sint Kamillus te Bierbeek. 

Om haar werken kracht bij te zetten, volgt ze een opleiding tot cliëntgericht psychotherapeut (KU Leuven).

Je kan bij Freijke terecht voor , psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding.  

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Van Tot
Woensdag 17u 22u
Donderdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hanne Stoop 
HANNE STOOP - KINDEREN/JONGEREN/JONGVOLWASSENEN

Meer info

Hanne (°1991) versterkt het psychologenteam als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KULeuven). Tijdens de begeleiding van kinderen, jongeren en hun context in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) is ze in contact gekomen met verscheidene problematieken zoals AD(H)D, autisme en problemen op het gebied van het sociale, emotionele, gedrag en hechting. Ze heeft een brede belangstelling in de diverse problematieken. Nadien heeft ze met succes de Specifieke Lerarenopleiding afgerond (KULeuven). Dit pedagogisch diploma komt goed van pas bij psycho-educatie, leerproblemen en groepssessies, zoals sociale vaardigheidstraining.  Daarnaast is ze zich aan het verdiepen in de bewegingtherapie aan de hand van circustechnieken en de bewegingpedagogiek van Veronica Sherborne, waarvan ze de basiscursus heeft voltooid (Sherborne Vereniging België). Hiermee tracht ze onder andere de ontwikkeling van kinderen te stimuleren op de verschillende domeinen. Op therapeutisch vlak, volgt Hanne momenteel de vierjarige postgraduaatopleiding in de cognitieve gedragstherapie (KU Leuven)

Je kan bij Hanne terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen voor kinderen en jongeren, ouder- en gezinsbegeleidingen. Tijdens de begeleiding heeft ze telkens oog voor de noden van de cliënten. Om aan die specifieke noden te kunnen beantwoorden maakt ze gebruik van gesprekken met een cognitieve of creatieve invalshoek en eventueel spel. Tot slot vindt Hanne het belangrijk om telkens samen met de kinderen, jongeren en ouders te zoeken, om samen te denken en om samen mee stap voor stap vooruit te gaan.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Woensdag 12u-18u (begeleiding)

Donderdag 17u30-21u30 (begeleiding)

Zaterdag 9u-12u (diagnostiek/Sherborne)

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Laura M
LAURA MACHIELS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Laura (°1992) vervoegt ons team als klinisch psychologe. Haar opleiding tot psychologe vervolmaakte ze aan de VUB. Ze heeft ervaring in het werken met kinderen, jongeren en (jong)volwassenen rond emotionele moeilijkheden en moeilijke gezinssituaties. Tijdens haar werk als psychologe bij de doelgroep jongeren, merkte ze dat bij identiteitsvorming ook heel wat seksuologische thema's aan bod kwamen. Om meer kennis en vaardigheden rond deze thema's te verwerven, volgde ze een postgraduaat seksuologische hulpverlening (UCLL). Ze zoomde zelf via haar eindwerk verder in op het thema 'ontrouw' in een relatie en gaat hier graag rond aan de slag. Laura staat erg achter de visie dat kinderen, jongeren en volwassenen vanuit hun groei en ontwikkeling ook hun gezin, relaties en leefcontext voor vragen en uitdagingen stellen.  Voor haar vormen noden en behoeften rond hechting en binding, structuur en autonomie, identiteit en vertrouwen dan ook de bouwstenen van ontwikkeling in de ruime zin. Dit vertaalt zich in haar begeleidingen alsook in haar eigen ontwikkeling als psycholoog/psychotherapeut. Ze volgt momenteel een vierjarige therapeutische opleiding tot relatie- en gezinstherapeut. 

Je kan bij Laura terecht voor  psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding, relatietherapie en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 14u 19u
Woensdag 18u 22u
Vrijdag 14u 19u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pauline Maes 
PAULINE MAES - KINDEREN/JONGEREN/JONGVOLWASSENEN

Meer info

Pauline (°1994) versterkt het psychologenteam als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KULeuven, 2017). Na afstuderen, startte ze meteen met een vervangingscontract op haar langdurige stageplaats bij Broeders Alexianen Tienen, waar ze zowel diagnostiek als begeleiding van jongeren en jongvolwassenen met een eetstoornis op zich nam. Naast eetstoornissen, kwam ze ook in contact met diverse sociale, emotionele en gedragsproblemen. Als vrijwilliger zette Pauline zich in voor kinderen met autisme door aangepaste kampen te begeleiden. Tevens zette ze zich in voor verzorging en begeleiding van kleine kinderen (1-6 jaar) met specifieke noden. Ze deed ervaring op als leefgroepbegeleider in het psychiatrisch ziekenhuis Asster. Momenteel is Pauline voltijds werkzaam in ons centrum.

Pauline schoolde zich afgelopen jaar bij in speltherapeutische technieken voor kinderen en jongeren. Academiejaar 2018-2019 volgde ze een integratieve jaaropleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie. In haar werken voelt ze zich echter meer thuis binnen het gedragstherapeutische landschap van technieken en vaardigheden. Daarom schoolt ze zich bij middels vierjarige opleiding tot cognitief gedragstherapeut

Je kan bij Pauline terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen voor kinderen en jongeren, ouder- en gezinsbegeleidingen. Haar doel is om kinderen en jongeren, die extra zorg en aandacht nodig hebben, te helpen om hun plaats in de maatschappij te vinden. Ze werkt hierbij nauw samen met de context (gezin/school) en ze stemt haar begeleiding af vanuit een integratief therapeutische invalshoek. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u 19u
Dinsdag 13u 19u
Donderdag 14u 22u

Diagnostiek vindt plaats op woensdag-, donderdag- of vrijdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Margaux Gijbels
Margaux gijbels - KLEUTERS/Kinderen/jongeren

Meer info

Margaux (°1991) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Na jarenlange inzet voor de speelpleinwerking en divers vrijwilligerswerk, werd een opleiding Klinische Psychologie van kinderen en adolescenten (KULeuven) een zeer aansluitende keuze. Ze deed ervaring op in het kinder- en jongerenteam van het CGG te Sterrebeek en als zelfstandig klinisch psychologe. Daarnaast werkte ze ook als 'buddy' in het lager secundair onderwijs en het volwassenenonderwijs. Naast de Chartreuse is Margaux deeltijds werkzaam als practicumbegeleider in de opleiding psychologie aan de KU Leuven. 

Margaux vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en (handelingsgerichte) psychodiagnostiek een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind/de jongere en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden, volgde ze allerhande studiedagen rond speltherapie alsook supervisie bij een speltherapeut. Ze volgt de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch therapeut. 

Je kan bij Margaux terecht voor diagnostiek, studiebegeleiding, psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dinsdag 15u-22u 
Vrijdag 13u-17u  

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
LORE BLEUKX - KLEUTERS/KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Lore (°1990) vervoegt ons team als kind- en jongerenpsychologe. Met een diploma Bachelor in het kleuteronderwijs (KH Leuven) en een opleiding tot Master in de Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven, 2013) heeft Lore een brede kennis van de ontwikkeling van het kind in zijn/haar context. Ze vervolledigde tevens een postgraduaat diagnostiek (Thomas More, 2016-2018). Ze heeft ervaring in diverse psychologische (CGG de Pont, CAW Leuven), psychosociale (Jeugdrechtbank Leuven) en schoolse settings (verscheidene scholen, animator speelpleinen). Doorheen haar werkzaamheden besefte ze dat haar passie vooral ligt in de ondersteunende rol bij kinderen en jongeren bij wie het net wat moeilijker loopt.  
Naast De Chartreuse is Lore werkzaam als zorgcoördinator en zorgondersteuner in het basisonderwijs. 

Je kan bij Lore terecht voor diagnostiek (aandacht en concentratie, intelligentie, autisme), studiebegeleiding, leerbegeleiding taal en rekenen, training executieve vaardigheden, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen toegespitst op schoolse problematieken zoals faalangst en pesterijen bij kinderen en jongeren.

 

Contact

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lore is beschikbaar na afspraak:

Woensdag 8u-16u

Kim Coenraets 
KIM COENRAETS - KINDEREN/JONGEREN/ AUTISME- EN ADHDCOACH

Meer info

Kim (°1994) versterkt het psychologenteam als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie binnen de afstudeerrichting kinderen en adolescenten (KU Leuven). Ze deed ervaring op in zowel klinische als schoolse omgeving. Vanuit een sterke en langdurige stage te PAika UZ Brussel waar ze instond voor neuropsychologisch onderzoek, belevingsonderzoek, groepstrainingen en dagelijkse begeleiding aan kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken, kon ze meteen aan de slag als leefgroepbegeleider in deze kinderpsychiatrische setting. Daarnaast engageerde ze zich ook als vrijwilliger bij Rebus studiebegeleiding. Hier hielp ze kinderen/jongvolwassenen die problemen ervoeren bij het studeren, gaande van het studeerproces tot vakspecifieke ondersteuning. Ze kreeg hierbij ook de smaak te pakken en kon zowel haar diagnostische sterktes als kennis en kunde op vlak van studiebegeleiding toepassen in een nieuwe job. Augustus 2017 startte ze bij Eureka Onderwijs, waar ze instond voor diagnostiek, studiebegeleiding en klasondersteuning. Naast leerstoornissen en studieproblemen, kwam ze hier ook veelvuldig in contact met neuropsychologische ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en Autismespectrumstoornissen alsook hoogbegaafdheid. Deze ontwikkelingsgebonden moeilijkheden en mogelijkheden hebben haar geprikkeld om zich verder in te verdiepen en te specialiseren. 

Kim schoolde zich afgelopen jaar bij in studiebegeleiding, leerproblemen/stoornissen, autismebegeleiding, adhd-begeleiding en hoogbegaafdheid. Vanwege haar passie voor grondige begeleiding vertrekkende van een duidelijk diagnostisch beeld, vervolledigde ze een postgraduaat Psychodiagnostiek bij Thomas More. Momenteel schoolt ze zich op therapeutisch vlak bij via een vierjarige opleiding tot psychodynamisch psychotherapeut. 

Je kan bij Kim terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele psychologische begeleidingen voor kinderen en jongeren, ouder- en gezinsbegeleidingen. Ze hecht veel belang aan blijven groeien als persoon en is ervan overtuigd dat het kennen van sterktes en zwaktes hieraan bijdraagt. Samen met het kind, de jongere en het gezin gaat ze op zoek naar hun sterktes en zwaktes om zo de best mogelijke hulpverlening na te streven. Haar passie ligt vooral in diagnostiek, studiebegeleiding, auticoaching, adhdcoaching en hoogbegaafdheid. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 14u 18u
Woensdag 11u 17u
Vrijdag 15u 22u
Zaterdag 8u 13u

Diagnostisch onderzoek op dinsdag- en donderdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Querinda , ergotherapeut, psycholoog 
Querinda Billen - KINDEREN/JONGEREN- LEER- EN ONtwikkelingscoach

Meer info

Querinda (°1994) maakt deel uit van ons kind-en jongerenteam. Na het behalen van een Bachelor Ergotherapie met specifieke interesse in leerzorg (PXL) wilde ze zich verder ontwikkelen binnen dit domein. De Master in de schoolpsychologie (KU Leuven)werd een logische keuze.  Met ervaring in diverse klinische alsook schoolse settings is ze zeer breed inzetbaar binnen de leer- en ontwikkelingszorg. Ze werkte ondermeer in centrum voor ambulante revalidatie te Hasselt, Psychiatrisch centrum te Munsterbilzen, Woonzorgcentrum 'Residentie Prinsenpark' alsook ondersteuning aan kinderen en volwassenen met mentale beperking. Daarnaast dompelde ze zich nog meer onder in schoolse milieus zoals psycho-pedagogisch consulent bij CLB GO! en Studentenbegeleiding aan UHasselt. 

Querinda is bijzonder geïnteresseerd in het begeleiden van kinderen, van kleuter tot adolescent, die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school. Dit kan gaan van problemen die zich voordoen tijdens het knutselen (knippen, plakken), het tekenen, het spelen tot zich aankleden, hygiëne en zelfzorg. Ook hoort hiertoe het hele domein van executieve functies zoals werkhouding, werktempo, ruimtelijke oriëntatie (puzzels, spiegelingen,..), organisatie en planning, geheugen en aandacht en concentratie. Daarnaast gaat ze graag aan de slag rond communicatieve en assertieve vaardigheden; leerproblemen (taal, rekenen, spelling, studiebegeleiding) en leerprocessen alsook ondersteuning bij kinderen/jongeren met autisme en kinderen/jongeren met hoogbegaafdheid. 

Je kan bij Querinda terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele schoolpsychologische/ergotherapeutische begeleidingen voor kinderen en jongeren. Ze is er van overtuigd dat elk kind op een creatieve en leuke manier zijn eigen ontwikkeling kan vormgeven.  Vertrekkende vanuit het kind en de context, zoekt ze samen naar een gepaste aanpak. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 15u 18u
Zaterdag 8u 17u

Diagnostisch onderzoek op dinsdag- en donderdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Logopedie 


Annelien Buysschaert
Annelien Buysschaert

Meer info

Annelien studeerde af als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen (KU Leuven). Tijdens deze opleiding werd haar interesse aangewakkerd voor stotterproblemen. Ze vervolledigde daarom als werkstudent het postgraduaat Stottertherapie (CIOOS). Tijdens haar jeugdjaren ging haar belangstelling uit naar muziek, woordkunst en drama. Ze leerde hierbij dat een gepast stemgebruik een zeer belangrijke schakel is. Zo volgde ze een postgraduaat 'stem' om ook deze begeleiding meer verdiepend onder de knie te krijgen. 

Annelien deed als logopediste ervaring op in het UZ Leuven, Revalidatiecentrum Adelante en als zelfstandige in een praktijk te Tervuren. Ze zal in ons centrum logopedische begeleiding opnemen van kinderen met spraak-, taal-, leer- en stem- en stotterproblemen. Ze geeft daarnaast myofunctionele therapie. Ook volwassenen met stemproblemen kunnen bij haar terecht. Een grondig onderzoek is de basis voor een efficiënte begeleiding. In de praktijk kan je terecht voor gespecialiseerd onderzoek van articulatie, taal, spraak- en leermoeilijkheden. 

Contact

Annelien is beschikbaar na afspraak op volgende momenten:

Maandag        10u - 20u
Woensdag      10u - 19u
Vrijdag           10u - 19u

Schoolbezoeken of consultaties zijn overdag ook mogelijk.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lauranne
Lauranne Mardulier

Meer info

Lauranne vervoegt ons team als logopediste. Ze studeerde met onderscheiding als logopediste af aan de Arteveldehogeschool te Gent, met een afstudeerstage in Paramaribo, Suriname. Hier werkte ze met kinderen met lees-, reken- en taalproblemen.  Lauranne deed reeds ervaring op in een Algemeen Ziekenhuis, waar ze instond voor de behandeling van personen met neurogene communicatiestoornissen, waaronder CVA. Tevens werkte ze in een Centrum Ambulante Revalidatie, waar ze zowel kinderen als volwassenen behandelde met uiteenlopende moeilijkheden (articulatie, taal, complexe leerstoornissen, ADHD, Autisme en gehoorstoornissen).

Met een grondig onderzoek als basis voor een efficiënte begeleiding, begeleidt ze zowel kinderen als volwassenen op vlak van articulatie, taal, spraak- en leermoeilijkheden. Contact

Lauranne is beschikbaar na afspraak op volgende momenten:

Dinsdag        11u - 20u
Zaterdag       8u-12u

Schoolbezoeken of consultaties zijn overdag ook mogelijk.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bemiddeling

Sarah bemiddeling
Sarah Cauwelier

Meer info

Sarah vervoegt ons team als bemiddelaar in familiezaken. Sarah is afgestudeerd als maatschappelijk werker (KHLeuven). Ze is nadien werkzaam geweest bij de mutualiteiten, onder andere als overlegcoördinator en sectorwerker waar ze een passie ontwikkelde voor bemiddeling in (crisis)situaties. Sarah heeft vervolgens zich verder gespecialiseerd via het postgraduaat Bemiddeling in Familiezaken. Naast haar praktijk als familiaal bemiddelaar binnen De Chartreuse is zij tevens werkzaam als maatschappelijk werker binnen het Universitair Psychiatrisch Centrum Bierbeek.

Om een officiële erkenning te krijgen en te behouden als Erkend Familiaal Bemiddelaar dient Sarah zich te houden aan strenge voorwaarden die kwaliteit waarborgen. Ze volgt ook op regelmatige basis permanente vormingen.

Sarah voelt dat ze mensen wil vooruithelpen in het leven. Door haar ervaring kan ze zich steeds goed inleven in de wereld van andere mensen, wat een grote kracht heeft in de bemiddeling. Ze werkt integer en geduldig en doet beroep op een breed spectrum van kennis en expertise.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 18u 20u
Vrijdagochtend 8u 12u
Vrijdagavond 19u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Go to top