[pb_row][pb_column][pb_text][pb_row][pb_column][pb_text][pb_row][pb_column][pb_text]

 Ons team versterken? 

Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! 
Er wordt volop gewerkt aan een nieuw en volledig uitgerust gebouw (zie ook 'locatie'). Vanaf oktober 2025 // januari 2026 (afhankelijk van de vlottende werken) zijn er mogelijkheden voor nieuwe implementatie van disciplines.
Ben je gespecialiseerd arts, psychiater, pediatrisch kinesist, logopedist... en heb je wel zin in een samenwerking op onze locatie; neem dan zeker contact op voor een babbel en we bespreken graag mogelijkheden, wensen en verwachtingen!

Stage: Er zijn tot maximum 4 stagiaires in de psychologie mogelijk per schooljaar. Voor schooljaar 2024-2025 zijn de plekjes ingenomen. Kandidaten voor schooljaar 2025-2026 kunnen zich aanmelden. 

Vacante betrekkingen

Momenteel zijn er nog enkele mogelijkheden om ons team te versterken:
- klinisch psychologen (zelfstandige basis - minstens 8u/week) - zowel in de kinderwerking als volwassenenwerking! - opstart meteen mogelijk
- klinisch psycholoog en psychodiagnosticus in loondienst (70 tot 100% tewerkstelling) - kinderteam - opstart mogelijk tussen 1 augustus en 1 oktober 2024
- klinisch psycholoog met specifieke interesse in de doelgroep 12-25 jarigen
- klinisch psycholoog volwassenen met interesse in burnout en loopbaanbegeleiding (80% tewerkstelling) - volwassenenteam - opstart mogelijk tussen 1 augustus en 1 november 2024
- seksuoloog (zelfstandige basis) of seksuoloog/psychotherapeut (dienstverband)


Sportcoaches - Inspanningsfysiologen & Diëtist

Kris Vromans

Meer info

Zaakvoerder en oprichter van De Chartreuse. Kris studeerde af als Licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie training en coaching (KU Leuven, 2007) en vervolledigde het postgraduaat Sportmanagement (VUB). Wegens zijn passie voor het wielrennen specialiseerde hij zich verder in het wielrennen (Trainer A) en in de triatlon (Trainer B). Kris  is werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast coördineert en verzorgt hij fietstrainingen en sportkampen in de Vlaamse Wielerschool te Leuven en is examinator voor Cycling Vlaanderen. Hij is tevens leraar wielrennen in het K.A. Redingenhof optie Wielrennen en is docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) voor de opleidingen initiator en trainer B zowel in het wielrennen als in de triatlon. Zijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn.

Kris staat in voor de individuele training en coaching van atleten. Hij verzorgt ook inspanningstesten, de bespreking en opvolging hiervan.

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0497802112

Matteo Déom
Matteo Déom

Meer info

Matteo studeerde af als Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, waarbinnen hij koos voor een major in de inspanningsfysiologie. Hij was tijdens deze studies al erg geboeid door voeding waardoor een Bachelor in de voeding- en dieetleer (UCLL) ook heel logisch volgde. De opleiding bood hem de kans een ruime achtergrond te verwerven in de diverse takken van zijn werkveld. Na het volbrengen van zijn klinische- en keuzestage rond voeding in Oostenrijk voelde hij zich gesterkt om met een vernieuwende blik naar voedingspatronen en noden te kijken.

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen helpen met het bereiken van hun doel: dat geeft hem voldoening. Via gezonde voeding en op een haalbare manier afvallen of bijkomen staat bij Matteo centraal. Maar niet enkel mensen met over- of ondergewicht kunnen bij hem terecht, ook voor de volgende aandoeningen bent u bij hem aan het juiste adres:Diabetes en zwangerschapsdiabetes, Hart- en vaatziekten (te hoge bloeddruk en cholesterol), Osteoporose, Voedselintoleranties (lactose-, fructose-, histamine- en glutenintolerantie), voedingsallergieën,  Maag- en darmproblemen (reflux, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, dieet na bariatrische chirurgie), Nierproblemen, Kauw- en slikproblemen, ondervoeding/ondergewicht,  Peuter- , kleuter-, en kindervoeding (ook intoleranties en allergieën), obesitas en dementie.

Indien je wenst om persoonlijk begeleid te worden en de fysieke component in je dagelijks leven in te bouwen, biedt Matteo ook aangepast personale training aan uw voorkeur.

  

Contact

Beschikbaar na afspraak

woensdag  16u - 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kinesitherapie 


Nele de Breucker Kinesist 
Nele de Breucker

Meer info

Nele studeerde af als Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als optie Musculoskeletale Therapie (KU Leuven, 2005). Nadien vervolledigde ze een Master na Master in de Sportkinesitherapie (VUB). De bijkomende tweejarige opleiding manuele therapie en easytapingcursus geven haar heel wat handvatten en mogelijkheden bij begeleiding van cliënten. Ze heeft reeds een brede ervaring kunnen opdoen als zelfstandig kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de VTV Tennisschool te Wilrijk, topsportschool tafeltennis te Leuven en was ze kinesitherapeute en EHBO- verantwoordelijke tijdens de Olympische spelen te Londen 2012 en te Rio 2016. Nele heeft ook meer dan 6 jaar ervaring opgedaan als sportkinesiste van voetbalploeg SK Londerzeel (3de en 4de nationale afdeling).  Naast De Chartreuse werkt ze deeltijds in het Koninklijk Instituut Woluwe waar ze instaat voor de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren met gehoor-, taal- of gezichtsproblemen, psychosociale problemen en met autismespectrumstoornissen. Ze woont regelmatig congressen en bijscholingen bij ter ondersteuning van haar werk.

Nele neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen op. Je kunt bij haar terecht voor manuele therapie, screening en psychomotoriek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

maandag 18u-22u
woensdag 17u-22u
donderdag 9u-12u
vrijdag 9u-12u  en 15u-19u30

contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Eveline BUEDTS
Eveline, kinesist, ademtherapie, ademhalingstherapie

Meer info

Eveline vervoegt ons team als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in Musculoskeletale Revalidatie en Respiratoire Revalidatie. Eveline deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in ziekenhuizen en Revalidatiecentra. Ze verzorgde in deze laatste Locomotorische revalidatie (H.H. Tienen), Inwendige revalidatie (H.H. Leuven), Respiratoire Revalidatie (Revalidatiecentrum Pulderbos) en Inwendige revalidatie (Imelda Ziekenhuis Bonheiden).  Afgelopen jaar (2020-2021) was ze tevens deeltijds werkzaam in WZC De Wyngaert waar ze een divers takenpakket uitoefende. Naast de Chartreuse werkt ze als kinesiste bij een voetbalploeg, geeft ze turntrainingen aan kinderen en is ze tevens nog werkzaam in een andere zelfstandige praktijk.

Mensen kunnen helpen door op een actieve manier hun lichaam te leren kennen, hun bewegings- en ademhalingspatronen te optimaliseren of door een combinatie van manuele therapie en actieve revalidatie een patiënt opnieuw te laten functioneren in onze samenleving zijn voor Eveline de mooiste aspecten binnen kinesitherapie.

Je kan bij Eveline terecht voor uiteenlopende klachten. Ze neemt naast de algemene kinesitherapie ook Respiratoire Revalidatie en Ademhalingstherapie op, al dan niet in samenwerking met de psycholoog/psychotherapeut.

Een open ademhaling geeft snel positieve effecten en helpt ondersteunend in de behandeling van vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen, angsten en hyperventilatie, vasthouden vs. loslaten van gevoelens enzovoort. In het algemeen verbetert het dus de levenskwaliteit.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 12u 21u
Donderdag 15u 21u

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

STEIN LEMMENS
stein.Lemmens

Meer info

Stein behaalde zijn Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met optie sportkinesitherapie.  Bijkomend specialiseerde hij zich in Dry Needling en deed volgende hij opleiding rond stress, ademhaling en relaxatietechnieken. Hij deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in een ziekenhuis en woonzorgcentrum. Hij is momenteel naast De Chartreuse, werkzaam als kinesist in een voetbalclub.

Stein gelooft in een aanpak op maat, een persoonlijk behandelplan aangepast aan jouw noden. Dit kan bestaan uit behandelingstechnieken en/of een trainingsprogramma. Open communicatie onderling alsook met de behandelend arts zijn onontbeerlijk in een goede hulpverlening en zullen bijdragen tot een succesvol resultaat. 

Hij neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van jongeren, volwassenen en ouderen op. Huisbezoeken zijn ook zeker mogelijk. 

Je kan bij hem terecht voor manuele therapie, oefentherapie, sporttaping, sportieve begeleiding en blessurepreventie.

 

Contact


Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Psychologen - therapeuten

Natasja Teunis Psycholoog Therapeut
Natasja Teunis - KINDeren/jongeren/volwassenen

Meer info

Natasja (°1987) is praktijkcoördinator binnen de Chartreuse. Ze werkt tevens  als psychologe/psychotherapeute in de praktijk. Ze vindt continue bijscholing erg belangrijk en volgde volgende opleidingen:

  • Master in de Psychologie, specialisatie Schoolpsychologie (KU Leuven, 2010) , specialisatie Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven,2010-2011), specialisatie Levensloopsychologie (VUB, 2015)
  • Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen (KU Leuven+CVO, 2011)
  • Postgraduaat integratieve psychotherapie (Universiteit Antwerpen, 2011-2014 en 2017-2019)
  • Counseling in existentiëel welzijn (KU Leuven, 2016-2017)
    Supervisor in de eerstelijnspsychologie (ELP-Academie, 2023)
  • Supervisor in de klinische psychologie en psychotherapie i.o. (UA, 2022-2024)

Ze heeft ervaring in diverse settings. Begeleiding en diagnostiek van kinderen en jongeren en met leer- en/of ontwikkelingsnoden, begeleiding van personen met emotionele problemen, traumatische ervaringen, sociale problemen enz.. is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse is Natasja reeds 5 jaar op dinsdag werkzaam als eerstelijnspsychologe en psychotherapeute bij huisartsenpraktijk Tweewaters.

Natasja verzorgt binnen het team de diagnostiek, psychologische begeleiding en therapie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ze hanteert hierbij speltherapie, gesprekstherapie en/of cognitieve gedragstherapie naargelang de noden. Daarnaast organiseert ze ook groepstrainingen rond rouw, assertiviteit en sociale vaardigheden, echtscheiding e.a.. 
Natasja is als eerstelijnspsycholoog verbonden aan netwerk Diletti en GG-JeugdNET Yuneco. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken ( loopbaanvragen, keuzeprocessen, competentie-ontwikkeling) kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. Ze werkt hiervoor samen met het gemandateerd loopbaancentrum IPO CareerPoint. 

 

Contact

teunis.naThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

0479 40 93 15

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 9u 17u30   18u 22u
Woensdag 9u 12u   13u 18u
Donderdag 9u 12u 13u 16u30
Vrijdag 9u 19u  
 Foto website De Chartreuse 2
VEERLE VAN LEEUW - volwassenen

Meer info

Veerle Van Leeuw (°1966) maakt deel uit van het jongvolwassenen & het volwassenenteam. Ze behaalde een Master Menswetenschappen (KUL 1990) , is gecertifieerd in de Equine Assisted Psychotherapy (2009) en voltooide bij de Educatieve Academie met vrucht de Europees erkende 4 jarige opleiding als ‘psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving met cliëntgerichte experiëntiële basis’ (Vives-KUL 2018)

Tijdens haar loopbaan in de brede welzijnssector deed ze ervaring op in het bevorderen van welzijn via eerste en tweedelijnshulpverlening en verdiende ze haar strepen als sociaal projectontwikkelaar en als leidinggevende. Sinds 2009 is ze actief als equitherapeut en sinds 2018 als erkend integratief psychotherapeut. Ze heeft psychotherapeutische ervaring opgedaan met uiteenlopende mensen en thema’s, o.m.  in een ambulante groepspraktijk, bij Touw vzw en als equitherapeut bij verschillende vzw’s. Door haar eerdere beroepservaring en haar goede contacten in verschillende culturele gemeenschappen is ze ook beslagen in het geven van cultuur sensitieve psychotherapie.

Veerle werkt graag krachtgericht en vanuit groei- en ontwikkelingsperspectief. Ze vertrekt vanuit de mens en wat hem raakt om samen een traject op maat uit te stippelen. Daarbij is het opbouwen van vertrouwen binnen de therapeutische relatie erg belangrijk. Zo kan een diep begrip ontstaan van wat jou drijft. Alles gebeurt daarbij op jouw ritme. Als integratief therapeut kan Veerle putten uit verschillende therapeutische kaders en methodieken. Samen kijken we welke manier van werken het best aansluit bij jou en bij je vraag.

Je kan bij Veerle terecht voor individuele psychotherapie rond allerhande thema’s die je functioneren kunnen beïnvloeden, zoals identiteitsvragen, zelfvertrouwen, zelfbeeld, anders zijn, depressie, angst, stress, trauma, rouw, verlies, burnout, work-life balans, chronische vermoeidheid, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid en zingevings- of andere existentiële vragen, al dan niet gelinkt aan je levensfase. We denken aan autonoom worden, het aangaan van een relatie, het starten van een gezin, het omgaan met een kinderwens, het deel uitmaken van een nieuw samengesteld gezin, het verwerken van een relatiebreuk, een midlifecrisis of een leeg nest, … Verder ben je natuurlijk ook welkom als je persoonlijk wil groeien en graag de beste versie van jezelf wil worden.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dinsdag 8u-12u10
Woensdag 8u-13u15
Donderdag 13u -20u
Vrijdag 8u-17u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Amber
AMBER CROES KINDEREN/JONGEREN/PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Amber neemt binnen De Chartreuse begeleiding van kinderen en jongeren en hun ouders op zich. Ze studeerde met grote onderscheiding af als Master in de klinische psychologie optie kinderen en jongeren (KULeuven).
Ze heeft ervaring binnen vzw MFC Heder, waar ze instond voor individuele begeleiding van kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking via spel en gesprek alsook ouderbegeleiding. 
Daarnaast voerde Amber ook al heel wat diagnostisch onderzoek uit en zal ze dit ook binnen De Chartreuse voortzetten. 

Amber is een empathisch en positief ingestelde psychologe die mee op zoek gaat naar de sterktes van uw kind en uw gezin. Elke cliënt heeft een eigen communicatiestijl, eigen ontwikkelingsmogelijkheden en eigen uitdagingen. 
Op een open en creatieve manier gaat Amber met u en uw gezin aan de slag rond een diversiteit aan moeilijkheden. 

Je kan bij Amber terecht voor diagnostiek, psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u 20u
Woensdag 8u30 18u
Donderdag 8u 16u
Vrijdag 8u 17u
Zaterdag  8u 16u15

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KristienSite 
kristien Mispelters - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Kristien (°1977) maakt deel uit van ons team als psychologe voor volwassenen. Ze behaalde haar licenciaatsdiploma in de klinische psychologie aan de KULeuven en volgde bijkomend het seminarie voor het begeleiden van zieken bij professor Manu Keirse. Daarnaast bekwaamde ze zich tijdens de licentiaatsopleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze vervolledigde tevens een opleiding in Acceptance and Commitment Therapy.

Opvang en begeleiding van mensen in moeilijke omstandigheden heeft haar altijd sterk geïnteresseerd, vandaar dat ze hier ook diverse opleidingen voor volgde bij het Rode Kruis waar ze al meer dan 20 jaar actief is. Ze doet er onder meer aan (crisis)opvang en begeleiding en daarnaast staat Kristien ook in voor opleidingen rond veerkracht, omgaan met schokkende gebeurtenissen en anderen helpen om te gaan met moeilijke gebeurtenissen. Helpen bij rouw- en verlieservaringen ligt Kristien nauw aan het hart. Ze heeft hierin jarenlang ervaring opgebouwd, steeds ondersteund door bijscholingen en studiedagen. 

Voor ze bij ons team kwam, heeft Kristien naast het individueel begeleiden van jongeren en volwassenen ook aan groepsbegeleiding en psycho-educatie gedaan. Ze heeft tevens een tijdje gewerkt in een ziekenhuis en met bejaarden. Daarnaast heeft ze ook ervaring in het begeleiden van personen met een handicap.

Je kan bij Kristien onder meer terecht voor individuele begeleiding, begeleiding rond relaties en koppelgesprekken, diagnostiek en psycho-educatie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 8u 13u   18u 22u
Donderdag 8u 13u   17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Anouschka 
Anouschka Meuris - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Anouschka (°1995) versterkt ons jongeren (14+) - en volwassenenteam.  Na haar stage op de Mind-Body-Unit bij UPC KULeuven kreeg ze de kans om haar vaardigheden verder aan te sterken met een functie als leefgroepbegeleider. Daarnaast deed Anouschka ervaring op als ambulante psychologe op de OCS-raadpleging (eveneens binnen UPC KULeuven). Ze werkte de voorbije jaren met jongeren en volwassenen die kampen met een eetstoornis en met personen die last hebben van psychosomatische klachten en dwangstoornissen. Ze is momenteel nog deeltijds werkzaam op MBU bij jongeren en volwassenen met eetstoornissen. 

Anouschka gaat graag samen met jou op zoek naar jouw eigen verhaal om hierover samen in dialoog te treden. De aandacht kan liggen op zowel persoonlijke moeilijkheden, angsten, hindernissen als interpersoonlijke moeilijkheden in contact met anderen. Er is een samen zoeken naar een positieve omgang met de moeilijkheden die naar boven komen.

Anouschka werkt met gedragstherapeutische technieken en oefeningen en hecht tegelijk ook veel belang aan context, omgeving en gezin.

Je kan bij Anouschka terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en gezinsbegeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 13u 20u
Woensdag 14u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Eef

EEF VAN OVERSTRAETE - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Eef (°1975) vervoegt ons team als klinisch psychologe voor jongeren (12+) en volwassenen. Ze behaalde haar diploma tot klinisch psycholoog aan KU Leuven in 1999 en volgde aanvullend een Educatieve Masteropleiding. 

Ze heeft via het onderwijs (secundair en hoger onderwijs) bijkomend ervaring met het werken met jongeren en jongvolwassenen. Het begeleiden van jongeren die moeilijkheden ervaren tijdens hun middelbare schooltraject en hogere studies geeft Eef erg veel voldoening.

Naast haar werk als klinisch psycholoog deed ze ook een jarenlange ervaring op als arbeidspsycholoog in het bedrijfsleven. Deze affiniteit met het werkleven van cliënten laat toe om vanuit een breed perspectief mee te kijken naar datgene wat aandacht vraagt.

Tijdens de begeleidende gesprekken werkt ze op een integratieve manier. Dit betekent dat ze werkt met een combinatie van psychotherapeutische technieken afgestemd op de behoeften van de cliënt.

Je kan als jongere, jongvolwassene en volwassene bij Eef terecht voor individuele begeleiding. 


Problemen als depressie, faalangst, angsten, trauma en burn-out / bore-out pakt ze graag samen met jou aan!

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 17u 22u
Zaterdag 8u 18u
Zondag 9u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Isabeau
ISABEAU VAN ROMPAEY - KINDEREN/JONGEREN - Psychodiagnostiek

Meer info

Isabeau maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe (KU Leuven) voor kinderen en jongeren (6+) en als psychodiagnosticus. Ze volmaakte haar stage op de dienst kinderoncologie te UZ Gasthuisberg waar ze instond voor neuropsychologisch onderzoek, individuele begeleiding en gezinsbegeleiding. Aansluitend kon ze binnen UZ Gasthuisberg ook verder aan de slag en heeft ze deze kans met twee handen gegrepen. Binnen De Chartreuse neemt Isabeau eveneens deze assessment, diagnostiek en psychologische begeleiding op. Academiejaar 2023-2027 legt ze zich toe op het postgraduaat tot Cognitief Gedragstherapeut (KU Leuven). 

Zowel kinderen, jongeren als jongvolwassenen en hun gezin kunnen bij Isabeau terecht voor uiteenlopende moeilijkheden. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 17u50
Dinsdag 12u20 20u
Woensdag 8u 17u50
Donderdag 13u 20u
Vrijdag 8u 15u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Robinklein

 

ROBIN PANASSIE - JONGEREN(16+) / VOLWASSENEN

Meer info

Robin (°1996) maakt deel uit van ons volwassenenteam als klinisch psycholoog. Hij behaalde zijn masterdiploma aan de KU Leuven.  Robin deed eerdere ervaring op in het CGG in Genk, waarbij hij een diversiteit aan personen met moeilijkheden begeleidde. 
Academiejaar 2023-2027 legt hij zich verder toe op het postgraduaat tot Cliëntgericht experiënteel psychotherapeut. 

Robin staat sterk achter de cliëntgerichte visie. Hij ziet emoties als belangrijke bron van kracht en gaat hiermee aan de slag. Door de eigen emoties beter te leren kennen en reguleren, pakt hij destructieve patronen aanStilstaan bij zaken die echt belangrijk zijn voor jou en betekenis dragen worden steeds meegenomen in een begeleidingstraject.  Via zelfontplooiing tracht hij mensen terug in hun kracht te zetten met respect voor ieders tempo en eigenheid. 

Je kan bij Robin terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie rond allerhande thema’s waarop je kan vastlopen, zoals angst, stress, trauma, depressie, zelfvertrouwen/zelfbeeld en agressie. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 8u-13u
Dinsdag 12u20-20u
Woensdag 15u-20u
Donderdag 8u-17u (locatie te Heverlee, Geldenaaksebaan)
Vrijdag 8u-12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Website foto Josephine

 

JOSEPHINE BOLLUE - JONGEREN(16+) / VOLWASSENEN

Meer info

Josephine studeerde af als klinisch psychologe optie volwassenen en ouderen aan de KU Leuven. Ook volgde ze een opleiding tot jeugdadviseur aan het JAC, vanuit de motivatie om jongeren in kwetsbare/crisissituaties te kunnen ondersteunen. Haar professionele ervaring in de liaisonpsychiatrie in UZ Leuven, waarbij ze heeft gewerkt met mensen die geconfronteerd werden met complexe diagnoses, zoals oncologische en neuromusculaire aandoeningen, gaf haar de gelegenheid om zich verder te specialiseren in verwerkingsproblemen, verlieservaringen, rouw en angst.

Josphine werkt graag vanuit een integratieve visie, waarbij ze uit verschillende therapeutische technieken en benaderingen plukt om een op maat gemaakte behandeling te kunnen bieden.
Naast psychologische begeleiding heeft ze ook een grote passie voor psychodiagnostiek omdat het enorm kan bijdragen aan zelfinzicht en kan helpen om handvaten te bieden voor behandeling. 

Je kan bij Josephine terecht als jongere of volwassenen rond uiteenlopende thema's zoals angst- en stemmingsklachten, stress, piekeren, zelfbeeld, identiteit, perfectionisme, verwerkingsproblemen, rouw en emotieregulatie. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

  Van Tot
Maandag 8 17u
Dinsdag 12u20 20u
Woensdag 12u20 20
Donderdag 8u 16u30
Vrijdag 8u 17u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Hannah Dekeyzer

HANNAH DEKEYZER - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Hannah (°1998) versterkt ons jongeren- & volwassenenteam (vanaf 16 jaar). Ze behaalde haar diploma in de Klinische Psychologie aan de Universiteit van Gent. Haar masterstage vond plaats binnen Alexianen Zorggroep Tienen. Deze stage heeft haar voorzien van de nodige ervaring in het psychologisch en diagnostisch werken. Binnen het psychologisch luik heeft ze geleerd om psycho-educatieve sessies, individuele gesprekken en groepstherapie te geven op een afdeling voor jonge vrouwen met een eetstoornis. Binnen het diagnostische luik kreeg ze de kans om zowel neuropsychologisch-als persoonlijkheidsonderzoek te leiden bij een gevarieerde patiëntenpopulatie.

Na haar stageperiode ging Hannah verder aan de slag binnen een psychiatrische setting als groepspsychologe van een behandelgroep voor jongvolwassenen met een eetstoornis. Tevens deed ze ervaring op binnen het Supportteam GGZ Tienen-Leuven, waar ze instond voor psychodiagnostiek en oriëntering ter ondersteuning van de eerste en tweede lijn. Hannah voltooide bijkomend de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT Academie, 2023) en een basisopleiding eetstoornissen (Eetexpert, 2023).

Hannah vindt het belangrijk om een veilige en warme plaats te creëren zodat cliënten kunnen landen en zichzelf kunnen zijn. Hier staat verbinding centraal. Zo benadert ze iedereen vanuit zijn/ haar eigenheid waarbij er ruimte is voor de noden, klachten én sterktes van elkeen. Hannah tracht samen met jou te komen tot mogelijkheden tot herstel en opnieuw in je kracht staan.

Je kan bij Hannah onder meer terecht voor individuele psychologische begeleiding en psycho-educatie. Ze werkt het meest rond volgende thema's: eetproblemen, ADHD, ASS, dwang/OCD, faalangst en perfectionisme, burn-out, zelfbeeld, werk-gerelateerde klachten, angstklachten en emotieregulatie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 12u40 20u
Dinsdag 15u 20u
Woensdag 8u 17u
Donderdag 8u 17u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  JoelleDeschamps

JOELLE DESCHAMPS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Joëlle (°2000) versterkt ons jongeren- en volwassenenteam (16+). Ze behaalde haar masterdiploma met onderscheiding in de Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Haar stage deed ze in het psychiatrisch centrum Bethanië, op de afdeling Rif, een residentiële behandeleenheid voor traumaverwerking (ruimer ook angst en depressie). Daar deed ze zowel individuele begeleidingen als groepsbegeleidingen. Op deze afdeling werd een psychodynamische visie gehanteerd, met een bijkomende focus op de context (familie en omgeving van de persoon).

Joëlle vindt het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn. Ze gaat graag samen op zoek naar de kern van de huidige moeilijkheden, en neemt de context daarbij in acht. Ze zet ook in op het samen zoeken naar alternatieve copingvaardigheden en het samen exploreren van individuele krachten.

Je kan bij Joëlle terecht voor individuele psychologische begeleidingen en psycho-educatie omtrent verschillende thema's, waaronder stemmingsklachten, angsten, zelfverwonding, zelfmoordgedachten, zelfbeeld, perfectionisme en faalangst, relationele moeilijkheden, hechtingsproblematieken, emotieregulatie, piekeren en stress.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 8u 12u30
Woensdag 8u 12u10
Donderdag 15u 20u
Vrijdag 8u00 15u
Zaterdag 8u 16u15

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ANKE DEKEYSER - PSYCHODIAGNOSTIEK VOLWASSENEN

Meer info

Anke (°1997) versterkt ons volwassenenteam als psychodiagnosticus. Ze behaalde haar diploma tot klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens haar stage in de psychiatrische kliniek Alexianen te Tienen stond ze in voor individuele- en groepsbegeleiding bij personen met een verslavingsproblematiek alsook voor specifiek diagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen (ADHD en autisme), persoonlijkheidsstoornissen, neurocognitieve aandoeningen (dementie, korsakov en/of geheugenstoornissen) en andere psychopathologieën. Daarnaast deed Anke reeds ervaring op als telefonisch hulpverlener tijdens de Covid-19-epidemie om zo het mentale welzijn van studenten in te schatten en crisishulp in te schakelen waar nodig.

Anke heeft  een grote passie voor diagnostisch onderzoek ontwikkeld. Ze is ervan overtuigd dat elke persoon uniek is en streeft dan ook steeds naar een diagnostisch onderzoek op maat waarin ze oog heeft voor sterktes, uitdagingen, toekomst, betekenis en impact van een diagnose. Op deze manier tracht ze samen met jou op zoek te gaan naar een gepaste ondersteuning en deze verder af te stemmen.

Je kan bij Anke terecht voor een diagnostisch onderzoek voor uiteenlopende moeilijkheden.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jente Van der Moere

Jente van der moere- (jong)volwassenen / psychodiagnostiek
 

Meer info

Jente (°2000) maakt deel uit van ons team als psychologe en psychodiagnosticus voor volwassenen. 

Jente behaalde haar masterdiploma in de Klinische Psychologie (UGent) met grote onderscheiding. Haar laatstejaarsstage volmaakte ze op de afdeling KADAnS (Kliniek voor Aanpak Depressie en Angststoornissen) binnen het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Lucia, te Sint-Niklaas. Hier stond ze in voor onder meer de individuele begeleiding van (jong)volwassenen met ernstige en complexe problematieken, groepstherapieën, crisis- en koppel-/familiegesprekken. Mede heeft ze zich verder verdiept in het thema 'piekeren'.

Nadien heeft Jente ervaring opgedaan als psychologe in het PZ Onze-Lieve-Vrouw te Brugge, waar ze met uiteenlopende mensen en problematieken in aanraking kwam.

Jente werkt met een gedragstherapeutische insteek en vestigt tegelijkertijd aandacht aan de context van mensen. Vanuit een warme en empathische houding vindt Jente het belangrijk om een samenwerkingsdynamiek uit te bouwen. 

Ze heeft  veel affiniteit met allerhande angstklachten (paniekaanvallen, sociale angst, specifieke fobieën, faalangst, …). Verder kan je bij Jente terecht voor moeilijkheden rond stemming, stress, piekeren, zelfbeeld, dwangklachten, trauma, verlieservaringen, sociale vaardigheden, perfectionisme, … . Het werken met relationele of gezinsproblematieken, ontwikkelingsproblematieken (ASS, ADHD, …) en persoonlijkheidsstoornissen is haar tevens niet vreemd.

Kortom kan je als (jong)volwassene bij Jente terecht voor onder meer diagnostiek, psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak

  Van Tot
Maandag 12u 20u
Dinsdag 8u 17u30
Woensdag 8u 16u50
Donderdag 8u 15u
Zaterdag 8u 16u15

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Aimée

AIMee COONEN - KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Aimée (°1997) is klinisch psychologe en maakt deel uit van het kinderen- en jongerenteam. Ze behaalde een master klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens haar eindstage binnen de bijzondere jeugdzorg (Minor ndako vzw) deed ze ervaring op in gespreks- en spelbegeleiding. Na het afronden van deze stage werkte ze bij Minor ndako vzw als psychologe voor een leefgroep van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Tijdens deze periode deed ze ervaring op in meer creatieve en non-verbale methodieken. Aanvullend werkte ze nog een periode deeltijds als psychologisch consulent bij Vrij CLB Noordwest Brabant om zich te verdiepen in schoolse problematieken, diagnostiek en oudergesprekken.

Vroege kinderjaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van emotionele en sociale vaardigheden. Psychodynamische therapie kan kinderen en jongeren helpen bij het verkennen en begrijpen van hun gevoelens, waardoor ze belangrijke copingmechanismen leren. Aimée vindt een diepgaand begrip belangrijk. Een diepgaander inzicht in de innerlijke wereld, onbewuste conflicten, angsten en verlangens zijn belangrijke peilers voor haar. Momenteel volgt ze daarom ook een postgraduaat in psychodynamische kindertherapie aan de KU Leuven (2023-2027). 

Je kan bij Aimée terecht voor psychodiagnostiek en psychologische begeleidingen van kinderen en jongeren. Dit kan gaan over uiteenlopende problematieken. Ze verkent met een open houding graag de klachten en vooral ook de krachten van het individu of gezin. Bij jonge kinderen ligt de focus op begeleiding via spel. Via het spel wordt er beeld gegeven aan datgene wat een kind nog niet kan verwoorden. 

Ze gelooft dat therapie en begeleiding ademruimte kan creëeren om terug verder te kunnen.

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 10u 20u
Woensdag 8u 18u
Donderdag  8u 15u
Vrijdag 8u 15u
Zaterdag  8u 16u15
     

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op dinsdagvoormiddag, donderdag en vrijdagvoormiddag.

Contact:coonen.aiméThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Iris.klein

IRIS DRUMMEN - KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Iris Drummen vervoegt ons team als klinisch psychologe (KU Leuven). Ze specialiseerde zich in kinderen en jongeren en hun systeem. Als thesisonderwerp onderzocht ze diverse invalshoeken rond hoogbegaafdheid. Eerste ervaring deedt Iris op in Amacura te Nederland, waar ze voornamelijk instond voor psychodiagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsproblemen alsook begeleiding verzorgde op sociaal-emotioneel vlak. Momenteel Is Iris naast De Chartreuse ook werkzaam in een CLB als psycho-pedagogisch consulent.

Een kind/jongere staat nooit alleen, daarom vindt Iris het belangrijk om steeds te kijken naar het kind/de jongere in het bredere geheel van gezin, school en kennissenkring. Ze gaat graag via spel, gesprek, creatieve opdrachten in contact om zo dichter te komen bij de belevingswereld en moeilijkheden die er spelen.

Iris staat in voor psycho-educatie, psychologische begeleiding en psychodiagnostiek. Thema’s waar ze graag rond werkt zijn: ADHD, ASS, hoogbegaafdheid, emotieregulatie,  woede-uitbarstingen, verdriet en rouw.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 9u 18u
Donderdag  15u30 20u
Vrijdag 8u 15u10

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op vrijdagvoormiddag.

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

LieslDePauw

LIESL DE PAUW - KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Liesl De Pauw vervoegt ons team als een psychodiagnosticus en klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Naast haar opleiding tot psycholoog heeft ze een cursus tot jeugdadviseur bij het JAC gevolgd. Ze was jarenlang actief als (hoofd)animator en ze heeft bijlessen wiskunde gegeven. Tijdens haar stage op de Psychiatrische afdeling voor kinderen en jongeren in het UZ Brussel, heeft Liesl waardevolle ervaring opgedaan in de diagnostiek van uiteenlopende problemen en de begeleiding van eetstoornissen. Na haar stage is Liesl meteen bij De Chartreuse aan de slag gegaan.  

Liesl past gedragstherapeutische principes toe om haar behandelingen te richten op de specifieke behoeften van elk kind of jongere. Ze zorgt voor een op maat gemaakte behandeling die rekening houdt met de unieke eigenschappen en uitdagingen die het kind/de jongere en diens context ervaart. Ze draagt graag haar steentje bij aan de persoonlijke groei en het welzijn van haar cliënt.

Bij Liesl kan je terecht voor de begeleiding voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar met klachten rond angsten, stress, scheidingsmoeilijkheden en eetstoornissen.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rachelle Jansen 

RACHELLE JANSEN - KLEUTERS/Kinderen/OUDERBEGELEIDING

Meer info

Rachelle (°1988) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie voor volwassenen en vervolledigde nadien een Master in de klinische psychologie met optie kinderen en jongeren. Een rijke ervaring deed ze reeds op in OBC Espero, UPC Leuven, binnen de gesloten jeugdzorg, als kinderpsycholoog in een ziekenhuis en als eerstelijnspsychologe binnen een huisartsenpraktijk.  

Rachelle vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en gesprekken met ouders een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden rondde ze de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch kindertherapeut af en volgde ze tevens nog bijkomende opleidingen en studiedagen. Haar aanpak is vooral speltherapeutisch, waarbij ze het kind ondersteunt om dieperliggende emotionele problemen te verwerken. Zo kan ze het zelfvertrouwen helpen versterken en kan het kind groeien in zijn/haar ontwikkelingsproces (oplossingsvaardigheden, communicatie, ...). 

Je kan bij Rachelle terecht voor belevingsonderzoek,  speltherapie, psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 12u30-16u30 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

 ObeTubée

OBE Tubee - KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Obe maakt binnen De Chartreuse deel uit van het team als klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren. Hij studeerde met onderscheiding af aan de KULeuven en heeft tijdens zijn eindstage ervaring opgedaan binnen het Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding in Tienen. Handelingsgerichte diagnostiek is hem helemaal eigen en hij werkt bijgevolg graag een traject op maat uit. Obe heeft het meest affiniteit in begeleiding van kinderen/adolescenten en hun ouders rond diverse schoolse problematieken (leerachterstanden, studiebegeleiding, pestproblemen, sociale vaardigheden, executieve functies, ...). Daarnaast heeft Obe in een setting ook werkervaring opgedaan op gebied van verontrustende en moeilijke thuissituaties. Kinderen/adolescenten in moeilijke situaties zoals (v)echtscheiding kunnen ook bij hem terecht voor begeleiding. 

Obe vind het erg belangrijk om te starten vanuit een niet-oordelende empathische basishouding. Hij staat erop dat iedereen binnen het gezin zich gehoord voelt en benut ook graag de krachten van de gezinsleden bij het zoeken naar oplossingen.

Je kan bij Obe terecht voor diagnostiek, executieve functies, leer- en ontwikkelingsondersteuning en schoolse moeilijkheden.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 12u20 20u
Dinsdag 12u20 20u
Donderdag 8u 17u35
Vrijdag 8u 16u
Zaterdag 8u 16u15

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nathalie

Nathalie Savic - KINDEREN/JONGEREN/jongvolwassenen/gezinnen -25 jaar

Meer info

Nathalie (°1993) vervoegt ons team als psychologisch consulente (Thomas More, 2017) en klinisch psychologe i.o. (werkstudent VUB).  Als psychologisch consulente deed ze eerst ervaring op binnen een revalidatiecentrum waar ze instond voor diagnostisch onderzoek en individuele trajecten met kinderen.  Ze richtte zich daarnaast eveneens op begeleiding van kinderen, jongeren (en hun context) met fysieke aandoeningen en obesitas. Aansluitend ging ze aan de slag als Woonbegeleider en Mobiel begeleider waarin ze ondertussen reeds 7 jaar actief instond voor begeleiding en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk.

Met de nodige dosis humor en zorg, afstemming en connectie gaat ze graag aan de slag om het beste in iemand naar boven te halen. Ze gebruikt spel, creativiteit en gesprek in haar werking.

Binnen De Chartreuse neemt Nathalie zowel diagnostisch onderzoek op zich alsook individuele begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Ze is eveneens betrokken bij de groepssessies ‘LEF’ die inzetten op een gezonde levenstijl voor kinderen en jongeren.

Beschikbaar na afspraak

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Manouk Vanoverbeke

Manouk vanoverbeke - JONGEREN/jongvolwassenen 10-30 jaar

Meer info

Manouk Vanoverbeke maakt deel uit van ons team als toegepast psychologe (Thomas More, 2022) en klinisch psychologe i.o. (VUB). Bij een eerste stage in een eerstelijnspraktijk, kon ze alvast proeven van het werken met kinderen en jongeren in tijdens een groepbegeleidingstraject. Haar laatstejaarsstage voltooide ze op UZ Leuven, campus Gasthuisberg op de afdeling Kinderhematologie en -oncologie. Aansluitend op deze stage, kon ze nadien nog tijdelijk aan de slag blijven binnen deze setting. Ondertussen heeft Manouk ook haar theoretisch deel van haar Masteropleiding in de psychologie voltooid zet ze ook deze kennis in om een optimale begeleiding te voorzien. 

Manouk is een empathisch en spontaan persoon met een passie voor mensen. Ze staat optimistisch in het leven en gaat met volle overtuiging aan de slag om samen obstakels te overwinnen die het leven soms te bieden heeft.

Manouk neemt binnen De Chartreuse zowel diagnostisch onderzoek als begeleiding op. Ze richt zich hierbij op kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Beschikbaar na afspraak

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top