Ons team versterken? 

Wij zijn met De Chartreuse regelmatig op zoek naar nieuwe, gemotiveerde medewerkers. Heb je interesse om ons team te versterken, stuur dan je sollicitatiebrief op naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wij contacteren u! Er zijn tot 4 stagiaires in de psychologie mogelijk per jaar. Stel je gerust kandidaat voor schooljaar 2023-2024. Toch nog op zoek voor 2022-2023? Kom gerust op gesprek. 

Vacante betrekkingen

 
1 psychiater ,  3 voltijds psycholoog/psychotherapeut, 1 logopedist

Sportcoaches - Inspanningsfysiologen & Diëtist

Kris Vromans

Meer info

Zaakvoerder en oprichter van De Chartreuse. Kris studeerde af als Licentiaat in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met als specialisatie training en coaching (KU Leuven, 2007) en vervolledigde het postgraduaat Sportmanagement (VUB). Wegens zijn passie voor het wielrennen specialiseerde hij zich verder in het wielrennen (Trainer A) en in de triatlon (Trainer B). Kris  is werkzaam als trainer in het IWI-project (Junior Talent Team België). Daarnaast coördineert en verzorgt hij fietstrainingen en sportkampen in de Vlaamse Wielerschool te Leuven en is examinator voor Cycling Vlaanderen. Hij is tevens leraar wielrennen in het K.A. Redingenhof optie Wielrennen en is docent bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) voor de opleidingen initiator en trainer B zowel in het wielrennen als in de triatlon. Zijn benadering en trainingsaanpak is zeer breed gekaderd en afgestemd op maat van de atleet via een individuele ontwikkelingslijn.

Kris staat in voor de individuele training en coaching van atleten. Hij verzorgt ook inspanningstesten, de bespreking en opvolging hiervan.

 

Contact

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0497802112

Matteo Déom
Matteo Déom

Meer info

Matteo studeerde af als Master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen, waarbinnen hij koos voor een major in de inspanningsfysiologie. Hij was tijdens deze studies al erg geboeid door voeding waardoor een Bachelor in de voeding- en dieetleer (UCLL) ook heel logisch volgde. De opleiding bood hem de kans een ruime achtergrond te verwerven in de diverse takken van zijn werkveld. Na het volbrengen van zijn klinische- en keuzestage rond voeding in Oostenrijk voelde hij zich gesterkt om met een vernieuwende blik naar voedingspatronen en noden te kijken.

Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen helpen met het bereiken van hun doel: dat geeft hem voldoening. Via gezonde voeding en op een haalbare manier afvallen of bijkomen staat bij Matteo centraal. Maar niet enkel mensen met over- of ondergewicht kunnen bij hem terecht, ook voor de volgende aandoeningen bent u bij hem aan het juiste adres:Diabetes en zwangerschapsdiabetes, Hart- en vaatziekten (te hoge bloeddruk en cholesterol), Osteoporose, Voedselintoleranties (lactose-, fructose-, histamine- en glutenintolerantie), voedingsallergieën,  Maag- en darmproblemen (reflux, constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, dieet na bariatrische chirurgie), Nierproblemen, Kauw- en slikproblemen, ondervoeding/ondergewicht,  Peuter- , kleuter-, en kindervoeding (ook intoleranties en allergieën), obesitas en dementie.

Indien je wenst om persoonlijk begeleid te worden en de fysieke component in je dagelijks leven in te bouwen, biedt Matteo ook aangepast personale training aan uw voorkeur.

  

Contact

Beschikbaar na afspraak

woensdag  17u - 22u
vrijdag        9u - 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kinesitherapie 


Nele de Breucker Kinesist 
Nele de Breucker

Meer info

Nele studeerde af als Licentiate in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als optie Musculoskeletale Therapie (KU Leuven, 2005). Nadien vervolledigde ze een Master na Master in de Sportkinesitherapie (VUB). De bijkomende tweejarige opleiding manuele therapie en easytapingcursus geven haar heel wat handvatten en mogelijkheden bij begeleiding van cliënten. Ze heeft reeds een brede ervaring kunnen opdoen als zelfstandig kinesitherapeute. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de VTV Tennisschool te Wilrijk, topsportschool tafeltennis te Leuven en was ze kinesitherapeute en EHBO- verantwoordelijke tijdens de Olympische spelen te Londen 2012 en te Rio 2016. Nele heeft ook meer dan 6 jaar ervaring opgedaan als sportkinesiste van voetbalploeg SK Londerzeel (3de en 4de nationale afdeling).  Naast De Chartreuse werkt ze deeltijds in het Koninklijk Instituut Woluwe waar ze instaat voor de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen en jongeren met gehoor-, taal- of gezichtsproblemen, psychosociale problemen en met autismespectrumstoornissen. Ze woont regelmatig congressen en bijscholingen bij ter ondersteuning van haar werk.

Nele neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen op. Je kunt bij haar terecht voor manuele therapie, screening en psychomotoriek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

maandag 18u-22u
woensdag 17u-22u
donderdag 9u-12u
vrijdag 9u-12u  en 15u-19u30

contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Eveline BUEDTS
Eveline, kinesist, ademtherapie, ademhalingstherapie

Meer info

Eveline vervoegt ons team als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in Musculoskeletale Revalidatie en Respiratoire Revalidatie. Eveline deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in ziekenhuizen en Revalidatiecentra. Ze verzorgde in deze laatste Locomotorische revalidatie (H.H. Tienen), Inwendige revalidatie (H.H. Leuven), Respiratoire Revalidatie (Revalidatiecentrum Pulderbos) en Inwendige revalidatie (Imelda Ziekenhuis Bonheiden).  Afgelopen jaar (2020-2021) was ze tevens deeltijds werkzaam in WZC De Wyngaert waar ze een divers takenpakket uitoefende. Naast de Chartreuse werkt ze als kinesiste bij een voetbalploeg, geeft ze turntrainingen aan kinderen en is ze tevens nog werkzaam in een andere zelfstandige praktijk.

Mensen kunnen helpen door op een actieve manier hun lichaam te leren kennen, hun bewegings- en ademhalingspatronen te optimaliseren of door een combinatie van manuele therapie en actieve revalidatie een patiënt opnieuw te laten functioneren in onze samenleving zijn voor Eveline de mooiste aspecten binnen kinesitherapie.

Je kan bij Eveline terecht voor uiteenlopende klachten. Ze neemt naast de algemene kinesitherapie ook Respiratoire Revalidatie en Ademhalingstherapie op, al dan niet in samenwerking met de psycholoog/psychotherapeut.

Een open ademhaling geeft snel positieve effecten en helpt ondersteunend in de behandeling van vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen, angsten en hyperventilatie, vasthouden vs. loslaten van gevoelens enzovoort. In het algemeen verbetert het dus de levenskwaliteit.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 12u 21u
Donderdag 15u 21u

 Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

STEIN LEMMENS
stein.Lemmens

Meer info

Stein behaalde zijn Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met optie sportkinesitherapie.  Hij deed ervaring op in zelfstandige praktijken (Muscoloskeletale Revalidatie) evenals in een ziekenhuis en woonzorgcentrum. 
Hij is momenteel naast De Chartreuse, werkzaam als kinesist in een voetbalclub.

Stein gelooft in een aanpak op maat, een persoonlijk behandelplan aangepast aan jouw noden. Dit kan bestaan uit behandelingstechnieken en/of een trainingsprogramma. Open communicatie onderling alsook met de behandelend arts zijn onontbeerlijk in een goede hulpverlening en zullen bijdragen tot een succesvol resultaat. 

Hij neemt in onze praktijk de kinesitherapeutische begeleiding van jongeren, volwassenen en ouderen op. Huisbezoeken zijn ook zeker mogelijk. 

Je kan bij hem terecht voor manuele therapie, oefentherapie, sporttaping, sportieve begeleiding en blessurepreventie.

 

Contact


Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Psychologen - therapeuten

Natasja Teunis Psycholoog Therapeut
Natasja Teunis - KINDeren/jongeren/volwassenen

Meer info

Natasja (°1987) is praktijkcoördinator binnen de Chartreuse. Ze werkt tevens  als psychologe/psychotherapeute in de praktijk. Ze vindt continue bijscholing erg belangrijk en volgde volgende opleidingen:

  • Master in de Psychologie, specialisatie Schoolpsychologie (KU Leuven, 2010) , specialisatie Klinische psychologie, optie kinderen en jongeren (KU Leuven,2010-2011), specialisatie Levensloopsychologie (VUB, 2015)
  • Specifieke lerarenopleiding gedragswetenschappen (KU Leuven+CVO, 2011)
  • Postgraduaat integratieve psychotherapie (Universiteit Antwerpen, 2011-2014 en 2017-2019)
  • Basisopleiding Psychodynamische Psychotherapie en Acceptance and Commitment Therapie (2014-2015)
  • Counseling in existentiëel welzijn (KU Leuven, 2016-2017)
  • Supervisor in de klinische psychologie en psychotherapie i.o. (UA, 2022-2024)

Ze heeft ervaring in diverse settings. Begeleiding en diagnostiek van kinderen en jongeren en met leer- en/of ontwikkelingsnoden, begeleiding van personen met emotionele problemen, traumatische ervaringen, sociale problemen enz.. is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse is Natasja momenteel op dinsdagvoormiddag werkzaam als eerstelijnspsychologe en psychotherapeute bij huisartsenpraktijk Tweewaters.

Natasja verzorgt binnen het team de diagnostiek, psychologische begeleiding en therapie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ze hanteert hierbij speltherapie, gesprekstherapie en/of cognitieve gedragstherapie naargelang de noden. Daarnaast organiseert ze ook groepstrainingen rond rouw, assertiviteit en sociale vaardigheden, echtscheiding e.a.. 
Natasja is als eerstelijnspsycholoog verbonden aan netwerk Diletti en GG-JeugdNET Yuneco. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

 

Contact

teunis.naThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

0479 40 93 15

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 9u 17u30   18u 22u
Woensdag 9u 12u   13u 16u
Donderdag 9u 12u 13u 16u
Vrijdag 9u 13u   / /
 Kimberly
KIMBERLY JONES - jongeren/volwassenen

Meer info

Kimberly (°1993) vervoegt ons team als klinisch psycholoog (KU Leuven). Ze heeft doorheen de jaren ervaring opgedaan als leefgroepbegeleider en psycholoog bij volwassenen met  ernstige psychiatrische moeilijkheden op verschillende residentiële afdelingen binnen het UPC KU Leuven. Hier werkte Kimberly individueel alsook in groep. Verder heeft Kimberly psychologische begeleidingen verzorgd binnen  ambulante settings  (multidisciplinair werken rond hyperventilatie, stressgerelateerde aandoeningen en medisch onverklaarde lichamelijke klachten). Ze heeft ook ervaring kunnen opbouwen in het werken met jongeren, dit binnen een dagtherapeutische setting (UPC KU Leuven), alsook binnen het studiebegeleidingsbureau Rebus (hulp bij studiemethodiek en faalangst). Kimberly helpt je graag verder met verschillende thema’s waar je mogelijks op vastloopt (depressie, omgaan met zelfmoordgedachten of -wens, burn-out, angstproblematieken, sociale problemen, persoonlijkheidsproblematieken, verwerken van verlies of trauma, belevingskant van diverse problematieken, emotieregulatie, zingevingsvragen, …). Zij gelooft hierbij sterk in het cliëntgerichte experiëntiële gedachtegoed, en steunt aanvullend op schematherapeutische concepten en EMDR.

Kimberly maakt wat betreft een therapeutische begeleiding graag de vergelijking met een vierhandig pianospel. Er is een melodie die door een persoon wordt gespeeld en de begeleiding die door iemand anders wordt verzorgd. Zo kijkt Kimberly naar een cliënt en diens therapeut. De cliënt bepaalt de melodie, de therapeut dient als ondersteuner voor deze melodie. Het hier en nu contact tussen deze twee spelers kan je meenemen in een verhaal met een heuse geschiedenis, net zoals een prachtig muziekstuk dat ook kan. Je kan het vorm geven zoals je wil, zoals je vingers pianotoetsen kunnen bespelen. Maar het zal enkel ‘goed’ klinken wanneer de melodie en begeleiding samenwerken en hun tijd nemen voor de inleiding van een verhaal, het middenstuk, en het slot.

Je kan bij Kimberly terecht (in het Nederlands en Engels) voor individuele psychologische begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 13u-21u30
Dinsdag 12u30-20u30
Woensdag 8u-16u
Donderdag 8u-16u50

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Isaline Feyaerts 
ISALINE FEYAERTS - JONgeren/volwassenen

Meer info

Isaline (°1998) neemt binnen De Chartreuse begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen op zich. Ze studeert af als Master in de klinische psychologie optie volwassenen en ouderen (KULeuven). Met ervaring binnen het AZ van Tienen kreeg ze zowel individuele begeleiding als psychodiagnostiek in haar vingers. Isaline maakte reeds deel uit van het pijnteam, het psychologisch liaisontema en de geheugenkliniek. Ook werkte ze even op de dienst Studentenbegeleiding van de PXL Hogeschool.  Naast De Chartreuse schoolt Isaline zich verder bij via een bijkomend Masterprogramma. 

Isaline staat in voor jongeren en volwassenen met depressieve klachten, spanning/angstklachten, omgaan met pijn/fysieke klachten/revalidatie. Ook mensen met faalangst of moeilijkheden met zelfvertrouwen kunnen bij haar terecht. Ze tracht kortdurend en veerkrachtverhogend te werk te gaan.  Vanuit haar stage-ervaring ligt ook dementie en het omgaan hiermee haar nauw aan het hart. 

Je kan bij Isaline terecht voor diagnostiek, psycho-educatie en individuele psychologische begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 13u
Dinsdag 8u 13u
Donderdag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KristienSite 
kristien Mispelters - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Kristien (°1977) maakt deel uit van ons team als psychologe voor volwassenen. Ze behaalde haar licenciaatsdiploma in de klinische psychologie aan de KULeuven en volgde bijkomend het seminarie voor het begeleiden van zieken bij professor Manu Keirse. Daarnaast bekwaamde ze zich tijdens de licentiaatsopleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze vervolledigde tevens een opleiding in Acceptance and Commitment Therapy.

Opvang en begeleiding van mensen in moeilijke omstandigheden heeft haar altijd sterk geïnteresseerd, vandaar dat ze hier ook diverse opleidingen voor volgde bij het Rode Kruis waar ze al meer dan 20 jaar actief is. Ze doet er onder meer aan (crisis)opvang en begeleiding en daarnaast staat Kristien ook in voor opleidingen rond veerkracht, omgaan met schokkende gebeurtenissen en anderen helpen om te gaan met moeilijke gebeurtenissen. Helpen bij rouw- en verlieservaringen ligt Kristien nauw aan het hart. Ze heeft hierin jarenlang ervaring opgebouwd, steeds ondersteund door bijscholingen en studiedagen. 

Voor ze bij ons team kwam, heeft Kristien naast het individueel begeleiden van jongeren en volwassenen ook aan groepsbegeleiding en psycho-educatie gedaan. Ze heeft tevens een tijdje gewerkt in een ziekenhuis en met bejaarden. Daarnaast heeft ze ook ervaring in het begeleiden van personen met een handicap.

Je kan bij Kristien onder meer terecht voor individuele begeleiding, relatie/koppeltherapie, diagnostiek en psycho-educatie.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot en Vanaf Tot 
Maandag 8u 13u   18u 22u
Donderdag 8u 13u   17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 severinecauwenbergh
Severine Cauwenbergh - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Severine (°1984) maakt deel uit van ons team als psychologisch consulent en gestalttherapeut i.o. waarbij ze de uitgaat van de ervaring van de cliënt in wisselwerking met zijn omgeving. Severine zette haar eerste stappen binnen het psychologisch landschap in de kinderpsychiatrie om nadien ook in een dienst gerontopsychiatrie haar kennis en kunde te verruimen. Naast de zorgsector, heeft zo tevens bij diverse bedrijven gewerkt waar ze uiteenlopende taken vervulde (recruitement, relatiebeheer, coaching, coördinatie, …). Severine voelde de laatste jaren dat ze iets miste, waardoor ze opnieuw de stap heeft gezet naar de klinische setting. Om haar daden kracht bij te zetten, startte ze reeds twee jaar geleden het 4-jarig postgraduaat in de gestalttherapie.

Severine bekijkt de persoon als een geheel waarbij gedachten, gevoelens en het lijfelijke ervaren als een betekenisvol geheel gezien worden. Ze gaat samen met jou op zoek naar de betekenis van de moeilijkheden en hoe je hiermee omgaat. Contact, bewustzijn, creatieve afstemming en lichamelijke gewaarwording zijn voor haar erg belangrijk binnen het therapeutisch proces.

De doelgroep waarmee Severine aan de slag gaat zijn jongeren (16+), volwassenen en ouderen. Je kan bij haar terecht voor individuele begeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 8u 13u
Zondag 8u30 13u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Anouschka 
Anouschka Meuris - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Anouschka (°1995) versterkt ons jongeren (14+) - en volwassenenteam.  Na haar stage op de Mind-Body-Unit bij UPC KULeuven kreeg ze de kans om haar vaardigheden verder aan te sterken met een functie als leefgroepbegeleider. Daarnaast deed Anouschka ervaring op als ambulante psychologe op de OCS-raadpleging (eveneens binnen UPC KULeuven). Ze werkte de voorbije jaren met jongeren en volwassenen die kampen met een eetstoornis en met personen die last hebben van psychosomatische klachten en dwangstoornissen. Ze is momenteel nog deeltijds werkzaam op MBU bij jongeren en volwassenen met eetstoornissen. 

Anouschka gaat graag samen met jou op zoek naar jouw eigen verhaal om hierover samen in dialoog te treden. De aandacht kan liggen op zowel persoonlijke moeilijkheden, angsten, hindernissen als interpersoonlijke moeilijkheden in contact met anderen. Er is een samen zoeken naar een positieve omgang met de moeilijkheden die naar boven komen.

Anouschka werkt met gedragstherapeutische technieken en oefeningen en hecht tegelijk ook veel belang aan context, omgeving en gezin.

Je kan bij Anouschka terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en gezinsbegeleiding.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 14u
Dinsdag 13u 20u
Woensdag 14u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Marie
MARIE GERITS  JONGEREN / VOLWASSENEN / PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Marie Gerits (°1994) vervoegt ons team als klinisch psycholoog (KU Leuven) en als psychodiagnosticus. Ze was stagiaire in UPC Kortenberg (De Kade) , waarbij ze goed zicht kreeg op de residentiële psychiatrie voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Nadien kon ze haar kennis verbreden op de afdeling Sint-Lodewijk te UPC KU Leuven, waar ze instond voor crisisinterventie, diagnostiek en therapeutische indicatie voor zeer uiteenlopende problematieken en moeilijkheden. Dit combineerde ze met de therapeutische opnameafdeling voor jongvolwassenen met psychose (Sint-Joris), waar ze vooral werkte vanuit het psychoanalytische kader. Aansluitend met deze functie, behaalde ze een Certificaat Summer University Psychoanalyse. Diagnostisch heeft ze zich daarnaast tevens verder kunnen ontwikkelen als onderzoeksassistente bij het CICADE-onderzoek aan KU Leuven. Ze verzorgde er intelligentietesting, taalonderzoek en breder onderzoek bij jonge kinderen.   Ook was Marie werkzaam als Hulpverlener bij CAW Halle-Vilvoorde als eerstelijnspsycholoog waarbij ze zowel psychologische begeleidingstrajecten kon aanbieden alsook praktische ondersteuning bood indien dit nodig was. Naast De Chartreuse is Marie momenteel deeltijds aan de slag als therapeutisch assistent bij FPC Antwerpen.

Blijvend geprikkeld door psychodiagnostiek, volgt ze momenteel een tweejarige opleiding in psychodiagnostiek voor volwassenen (KUL).

Marie is een nieuwsgierig persoon, ze wordt voortdurend verrast en plaatst vraagtekens bij al die dingen die anderen misschien als zelfsprekend waarnemen.  Ze probeert om anderen hierin mee te krijgen, zich te verwonderen en verbazen door aandacht te schenken aan de wereld om ons heen alsook de innerlijke (vaak tegenstrijdige) processen. Marie blijft zoeken hoe de puzzelstukjes in elkaar kunnen passen. Ze gaat graag met jou op pad; om een eerste stap te zetten naar een creatief en zinvol leven.

Je kan bij Marie terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 17u30
Woensdag 17u 22u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Charlotte Van de Walle
Charlotte VAN De walle   kinderen/ JONGEREN / VOLWASSENEN

Meer info

Charlotte (°1996) vervoegt ons team als klinisch psychologe (KU Leuven). Ze gaat graag aan de slag met kinderen (10+), jongeren en (jong)volwassenen. Tijdens haar studies  was haar enthousiasme al duidelijk en zette ze deze passie voor het helpen en ondersteunen van kinderen en jongeren om in daden.  Hoofdanimator op speelpleinen, vrijwilligerswerk in Roemenië, begeleidster in een kinderdagverblijf en vakantieopvang,... Met een langdurige stage in CGG (Ahasverus) als klinisch psychologe studeerde ze enkele jaren geleden met onderscheiding af. Nadien kon ze aan de slag als leefgroepbegeleidster op de afdeling ‘De Kade’ binnen het Universitair Psychiatrisch centrum van KU Leuven te Kortenberg, waar ze werkte op de therapeutische behandelafdeling voor jongeren (14-19 jaar) met ernstige psychische moeilijkheden. Aansluitend was ze werkzaam in ‘de Rotonda’ binnen VZW De Wissel. Dit is een residentiële setting voor meisjes (14-20 jaar) met ernstige psychische, gedrags-emotionele/of drugproblematiek. Charlotte combineert haar werkzaamheden bij De Chartreuse met continue bijscholing binnen het vakgebied. Ze volgde reeds heel wat workshops binnen schematherapie en verdiept zich momenteel in de jaaropleiding 'Systeemtherapeutisch werken vanuit het hechtingsperspectief'.

Charlotte is  een enthousiast en betrouwbaar persoon die geloof hecht aan de kracht van positieve, ondersteunende communicatie om zo psychische moeilijkheden bloot te leggen en aan te pakken. Hierbij probeert ze steeds oog te hebben voor dingen die wel goed gaan en die een kracht kunnen zijn. Haar werkwijze kadert zich eerder integratief, ze werkt met behandeltechnieken uit diverse therapeutische stromingen.

Je kan bij Charlotte terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 8u 13u
Dinsdag 15u 22u
Woensdag 12u 17u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Eef

EEF VAN OVERSTRAETE - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Eef (°1975) vervoegt ons team als klinisch psychologe voor jongeren (12+) en volwassenen. Ze behaalde haar diploma tot klinisch psycholoog aan KU Leuven in 1999 en volgde aanvullend een Educatieve Masteropleiding. 

Ze heeft via het onderwijs (secundair en hoger onderwijs) bijkomend ervaring met het werken met jongeren en jongvolwassenen. Het begeleiden van jongeren die moeilijkheden ervaren tijdens hun middelbare schooltraject en hogere studies geeft Eef erg veel voldoening.

Naast haar werk als klinisch psycholoog deed ze ook een jarenlange ervaring op als arbeidspsycholoog in het bedrijfsleven. Deze affiniteit met het werkleven van cliënten laat toe om vanuit een breed perspectief mee te kijken naar datgene wat aandacht vraagt.

In de gesprekstherapie werkt ze op een integratieve manier. Dit betekent dat ze werkt met een combinatie van psychotherapeutische technieken afgestemd op de behoeften van de cliënt.

Je kan als jongere, jongvolwassene en volwassene bij Eef terecht voor individuele begeleiding. 
Problemen als depressie, faalangst, angsten, trauma en burn-out / bore-out pakt ze graag samen met jou aan!

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 18u 22u
Woensdag 18u 22u
Zaterdag 8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Laura Lambrechts 

Laura Lambrechts - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Laura (°1993) maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe voor jongeren (16+) en volwassenen. Als Master in de Criminologie merkte ze reeds tijdens haar opleiding dat het psychologische binnen haar opleiding haar enorm kon boeien. Dit werd versterkt tijdens haar werkervaring in de gevangenis waardoor de stap naar een bijkomende studie psychologie logisch leek. Tijdens haar stage in het UPC KU Leuven in Sint-Lodewijk, stond ze in voor begeleiding en therapie bij personen met een persoonlijkheidsstoornis alsook diagnostisch onderzoek bij complexe problematiek. Na het behalen van haar Master in de psychologie ging ze aan de slag bij de Mind Body Unit te Campus Gasthuisberg. Momenteel werkt ze naast de Chartreuse in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, waar ze binnen Atmosfeer  ambulante diagnostische onderzoeken uitvoert bij volwassenen met het vermoeden van een autismespectrumstoornis. 

Laura heeft een breed interessegebied, voor haar staat het werken met de mens en diens moeilijkheid centraal. Ze begrijpt moeilijkheden vanuit ontwikkeling en context.
Dit vertaalt zich ook in haar eigen continue bijscholing.

Laura staat open voor iedereen die met zichzelf of anderen in de knoop ligt en hier graag aan wil werken.Je kan bij Laura onder meer terecht voor individuele begeleiding, diagnostiek en psycho-educatie.

 

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Donderdag 8u 12u
Vrijdag 14u 19u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

IneCasters

INE CASTERS - JONGEREN - Psychodiagnostiek

Meer info

Ine Casters maakt deel uit van ons team als klinisch psychologe (KU Leuven) voor jongeren (12+) en als psychodiagnosticus. Ze deed eerdere ervaring op binnen het Outreach Team van OPZ Geel waarbinnen ze vooral instond voor klinisch assessment, diagnostiek ADHD en/of ASS en psychologische begeleiding bij jongeren en jongvolwassenen. Binnen De Chartreuse neemt Ine eveneens deze assessment, diagnostiek en psychologische begeleiding op. 

Zowel kinderen, jongeren als jongvolwassenen en hun gezin kunnen bij Ine terecht. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 17u
Dinsdag 13u 21u30
Woensdag 8u 16u50
Donderdag 8u 16u
Vrijdag 8u 15u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Anke

Anke TEMMERMAN - JONGEREN/VOLWASSENEN/ PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Anke (°1983) werkt als klinisch psychologe in de praktijk. Ze is klinisch psychologe (VUB, 2008), neuropsychologe (Universiteit Utrecht, 2011) en oplossingsgerichte counselor (Korzybski Instituut, 2021). Tijdens haar werk als wetenschappelijk onderzoekster aan de Universiteit Antwerpen heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan met mensen met een bipolaire stemmingsstoornis en heeft daarna de switch gemaakt naar de klinische praktijk. Ze is momenteel in opleiding tot oplossingsgericht cognitieve psychotherapeut (Korzybski Instituut) en volgt ook een permanente vorming in de psychodiagnostiek bij volwassenen, 2021-2023). Ze vindt continue bijscholing duidelijk erg belangrijk en volgt regelmatig ook kortdurende vormingen rond behandeling en preventie van diverse klachten en therapeutische technieken. Anke is getrouwd en is trotse mama van twee dochtertjes.

Als oplossingsgericht cognitieve therapeut kijkt ze op een respectvolle en positieve manier samen met de cliënt naar waar die tegenaan loopt en wat die anders zou willen zien in het leven. Samen zoeken ze naar wat mogelijk is door het benutten van de eigen krachten, vaardigheden en talenten, waarbij er aandacht is voor de cliënt als individu en diens achtergrond en relaties met anderen. Hierbij wordt het oplossingsgericht vermogen van de cliënt gestimuleerd waardoor deze snel weer op eigen kracht verder kan en ook in de toekomst moeilijke situaties constructief en creatief aan kan.

Je kan bij Anke terecht als (jong)volwassene en oudere voor psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en diagnostiek voor klachten rond o.a. zelfvertrouwen, perfectionisme en faalangst, eetproblematieken (vnl. emotioneel eten, overgewicht en obesitas), relationele problemen, stemmingsstoornissen en stressgerelateerde klachten.

Begeleiding gebeurt bij Anke door middel van ondersteunende therapeutische gesprekken en (thuis)opdrachten en kan in het Nederlands en Engels doorgaan. Anke trekt er ook graag op uit om de begeleiding al wandelend in de buurt van de praktijk te laten doorgaan (met uitzondering van het intakegesprek).

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u30 17u30
Dinsdag (diagnostiek) 8u 12u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Foto.chartreuse.Laura 002

Laura D'Joos - JONGEREN/VOLWASSENEN/Koppels/ seksuologie/ PSYCHODIAGNOSTIEK

Meer info

Laura (°1997) vervoegt ons team als klinisch psycholoog (VUB) en als Seksuoloog (KU Leuven). Ze gaat graag aan de slag met jongeren (+ 14), jongvolwassenen en volwassenen. Ze deed ervaring op in UPC Kortenberg, waarbij ze voornamelijk werkte met jongvolwassenen en volwassenen in residentiële setting. Hier stond ze op de afdeling Sint-Lodewijk in voor crisisinterventie, diagnostiek en therapie voor (jong-)volwassenen met uiteenlopende problematieken zoals onder andere persoonlijkheidsmoeilijkheden, angst- en depressie, ontwikkelingsproblematieken en relationele moeilijkheden. Ze werkte voornamelijk vanuit een gedragstherapeutische stroming en relaxatietherapie is haar niet vreemd. Verder was Laura ook werkzaam als leefgroepbegeleider te VZW Levenslust voor jongeren binnen het buitengewoon onderwijs met bijkomende ontwikkelingsproblematieken. Laura studeerde na haar opleiding Master in de klinische psychologie ook nog verder in de Master seksuologie, waardoor ze ook instaat voor seksuele- en relationele moeilijkheden, seksuele psycho-educatie, en bijkomend vragen en moeilijkheden rond het thema gender en begeleiding bij genderdysforie. Ze heeft verder een specifieke interesse in het werken met personen die pijn bij het vrijen ervaren. Naast het werken binnen de Chartreuse volgt ze momenteel een opleiding in Existentieel Welzijn. Nadien zou Laura graag nog een postgraduaat in de klinische seksuologie volgen om zich nog verder te specialiseren. 

Laura kijkt graag naar elk persoon als een uniek geheel, waarbij ze graag met jou in gesprek gaat over individuele of interpersoonlijke moeilijkheden waar je op kan botsen. Samen kan er dan gezocht worden naar een positieve manier om met deze moeilijkheden om te gaan. Laura hecht verder ook veel belang aan het gehele systeem zoals de omgeving, het gezin of partner.

Laura is vooral iemand enthousiast en nieuwsgierig die graag naar jouw verhaal luistert zonder vooroordelen, waarbij er ook gekeken wordt naar de kracht van de persoon om positieve veranderingen mogelijk te maken.Je kan bij Laura terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, stress/angstklachten, faalangst, eetproblemen/eetstoornissen, negatief ervaren perfectionisme, slaapproblemen, studiebegeleiding, persoonlijkheidsmoeilijkheden, trauma en seksuele en relationele problemen (individueel of met partner). De begeleiding kan zowel in het Nederlands als Engels doorgaan.

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 8u 15u30
Dinsdag 13u 21u30
Woensdag 16u 22u
Vrijdag 8u 16u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

StefanieRenmans 

 

STEFANIE RENMANS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Stefanie (°1987) vervoegt ons team als counselor en psycholoog i.o. Ze is masterstudente Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en loopt haar eindstage bij De Chartreuse. Eerder behaalde ze een master in de Taal- en Letterkunde aan de KULeuven en ze heeft een bijkomende opleiding in Counseling in Existentieel welzijn voltooid.

Tijdens deze laatste studie startte ze als vrijwilliger, onder andere in een rusthuis, als tutor van langdurig zieke kinderen, op een dienst palliatieve zorgen en bij een hulplijn. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich gehoord en gerespecteerd voelen en wil samen met hen op zoek gaan naar de meest gepaste hulp. Hierbij houdt ze niet alleen rekening met wat er moeilijk gaat, maar ook met wat er wel goed gaat en wat de cliënt belangrijk vindt. 

Je kan bij Stefanie terecht voor individuele begeleiding, psycho-educatie, groepstraining en psychodiagnostiek rond allerhande thema’s waarop je kan vastlopen, zoals angst, trauma, depressie, zelfvertrouwen, burnout, en stress. Vanuit haar vrijwilligerswerk heeft ze ook een specifieke interesse in rouw- en verlieservaringen. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 8u 14u
Donderdag 8u 12u
Zondag 8u 13u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 tessa klein

 TESSA HAESAERTS - JONGEREN/VOLWASSENEN

Meer info

Tessa (°1995) zet zich als Master in de klinische psychologie (KU Leuven)  in voor onze jongeren- en volwassenenwerking. Ze deed ervaring op in het PZ Sint-Annendael als stagiaire, waarna ze meteen aansluitend aan het werk kon blijven. Ze werkte er voornamelijk met psychiatrische patiënten, individueel en in groep met een focus op cognitief-gedragstherapeutische behandeltechnieken met een experiëntiële grondhouding. Tessa gaat graag aan de slag met moeilijkheden rond angst- en stemming, piekeren, stress en communicatie. Ook het werken met persoonlijkheidsproblematiek is haar niet vreemd. Naast De Chartreuse, is Tessa momenteel werkzaam als zelfstandig psychologe in een praktijk te Antwerpen.

Een persoon wordt bij Tessa als uniek individu gezien. Een persoon met eigen waarden, overtuigingen, kenmerken en kwaliteiten dewelke gezien en beluisterd kunnen worden in een veilige omgeving. De aanpak kan op die manier volledig afgestemd worden om de mogelijkheden, moeilijkheden en kwetsbaarheden van de persoon en diens omgeving.

Tessa heeft zich verdiept  via opleiding in de Schematherapie. Dit is een een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen succesvol te behandelen. De schematherapie richt zich daarvoor op de in de jeugd ontstane maladaptieve schema’s en geschonden basisbehoeften en gebruikt cognitieve, ervaringsgerichte en gedragsmatige technieken om tot duurzame en diepgaande verandering te komen. Ook de therapeutische relatie speelt hierin een essentiële rol. 

Je kan bij Tessa terecht voor psycho-educatie en individuele begeleiding. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag 8u 20u
Woensdag 18u 22u
Zaterdag 8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Anneleen.seksuologe.seksuologie

Anneleen Hermans - JONGEREN/VOLWASSENEN - BEGELEIDING & SEKSUOLOGIE

Meer info

Anneleen Hermans vervoegt ons team als therapeute voor jongeren en als seksuologe. Ze behaalde een diploma tot Bachelor in de Orthopedagogie, waarna ze zich heeft bijgeschoold tot Master in de Seksuologie. Als stagiaire in de orthopedagogie begeleidde ze kinderen, adolescenten en volwassenen rond leven in (kans)armoede, verslaving en omgaan met geweld. Nadien kon ze aan de slag binnen de Bijzondere Jeugdzorg en leefgroepwerking (‘De Rotonda’), een begeleidingsinitiatief voor jongeren en hun context. Ze werkte ook rond relaties en seksualiteit binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Momenteel is Anneleen naast De Chartreuse, actief als therapeutisch assistent in het Forensisch Psychiatrisch Centrum te Antwerpen.

Anneleen haar passies liggen in beide domeinen, namelijk het therapeutisch werken met jongeren en het werken als seksuologe met jongeren, volwassenen en koppels.

Binnen het werken met jongeren heeft ze veel affiniteit en ervaring met multiculturaliteit, identiteitsvorming, gedragsproblemen (al dan niet ten gevolge van emotionele problemen), daderschap, verslavingszorg, omgaan met seksueel (overschrijdend) gedrag, seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze werkt ook graag met/rond echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen. Ze staat ook open voor andere psychosociale of ontwikkelingsgebonden moeilijkheden.

Anneleen heeft een achtergrond in het systemisch en contextueel werk, waarbij ze kan inzetten op ‘nieuwe autoriteit’ of op andere manieren de nauwe context zal betrekken. Ze gelooft in een herstelgerichte visie en durft al eens op een creatieve manier aan de slag te gaan. Ze is tevens geschoold in LSCI (Life Space Crisis Intervention), een therapeutische methode om crisissituaties om te buigen tot leermomenten voor de jongeren en schoolde zich bij dmv opleiding rond transgender. Anneleen volgt een traject tot relatie en gezinstherapeut. 

Als seksuologe staat Anneleen open voor allerhande vragen en zoektochten omtrent het thema. Seksualiteit is een centraal aspect in het leven van een mens dat beïnvloed wordt door de interactie van biologische, psychologische, sociale en religieuze factoren. De beleving en vormgeving zijn erg belangrijk om tot een positieve, veilige en respectvolle ervaring te komen. Pijn bij het vrijen, geen zin in seks, moeilijk opgewonden geraken, seksuele moeilijkheden, vruchtbaarheidsmoeilijkheden, gender, verslaving, verwarring rond geaardheid, tienerprostitutie … kunnen aan bod komen.

Vanuit een cliëntgerichte houding zal ze onbevooroordeeld luisteren en samen op pad gaan om een gepast antwoord te vinden op uw vragen. Afhankelijk van de problematiek kan een individueel traject wenselijk zijn, dan wel een traject met partner.

 

Contact

Anneleen neemt geen nieuwe cliënten meer op!
Voor seksuologische vragen, kunt u zich richten tot Laura D'Joos.

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Vrijdag 13u30 22u
Zondag 8u30 14u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IsaClaeys psycholoog kinderpsycholoog

ISA CLAEYS - KINDEREN/JONGEREN/JONGVOLWASSENEN

Meer info

Isa vervoegt het team als klinisch psychologe voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 23 jaar. Isa is al van jongs af nieuwsgierig naar de complexe binnenwereld van mensen. Daarnaast heeft ze altijd geweten dat ze met kinderen wou werken.Ze deed haar eerste werkervaring op binnen het CGG in Tongeren, waar ze instond voor de individuele begeleiding van kinderen en jongeren en hun ouders. Diverse moeilijkheden kwamen hierbij aan bod.

Wanneer kinderen of jongeren vastlopen op diverse vlakken in hun ontwikkeling op zoekt ze graag met hen verder hoe hier terug beweging ingebracht kan worden. Ze gebruikt daarbij expliciet het woord beweging, omdat ze sterk gelooft in de rol van het lichaam bij psychologische begeleiding. Ze heeft zich daarom verder verdiept in lichaamsgericht werk bij trauma. Ze volgde reeds de introductie van Somatic Experiencing en in de jaren 2023-2026 zal ze zich opleiden tot Somatic Experiencing practioner. Deze techniek laat toe om aan de hand van oefeningen creatief aan de slag te gaan. Natuurlijk is er ook altijd voldoende ruimte voor gesprek en zeker bij kinderen ook voor spel.

Vanuit Somatic Experiencing wordt trauma gezien als een heel breed concept. Het gaat over energie die geactiveerd werd bij een heftige gebeurtenis en zich nadien heeft opgesloten in het lichaam. Dit kan zich bij kinderen en jongeren vervolgens uiten in prikkelbaarheid, opstandigheid, verdriet, angst, afzondering, depressieve klachten, zelfverwondend gedrag, suïcidale gedachten en lichamelijke onrust (zoals extreme alertheid, slaapproblemen, pijn, gevoelloosheid, niet kunnen stilzitten,…). Begeleiding heeft als doel om die opgesloten energie te ontladen. Hiervoor is het niet nodig om een duidelijke herinnering te hebben van de heftige gebeurtenis. Het kan gaan over levensbedreigende gebeurtenissen of verlies van belangrijke anderen, maar ook over bijvoorbeeld echtscheiding van de ouders, auto- of fietsaccidenten waar het leven niet in gevaar was en het slachtoffer zijn van pesten. Naast de reeds vermeldde klachten en gebeurtenissen, kan je ook bij haar terecht voor ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en ASS.

Ze is ervan overtuigd dat er onder alle moeilijkheden altijd nog krachten aanwezig zijn en tijdens begeleiding helpt ze met veel begrip en geduld graag om deze terug te vinden en/of uit te vergroten.

Je kan bij Isa terecht voor individuele begeleiding, ouderbegeleiding en psycho-educatie (zowel in het Nederlands als in het Engels).

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 13u 21u30
Woensdag 9u 17u50
Donderdag 13u 21u30
Vrijdag 13u 18u

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op woensdagvoormiddag. 

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Esther

ESTHER KEUSTERMANS - KINDEREN/JONGEREN

Meer info

Esther vervoegt ons team als klinisch psychologe voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Ze deed tijdens haar studie toegepaste psychologie reeds ervaring op binnen het CLB GO in Turnhout waar ze zowel leerlingen uit het basis- als secundair onderwijs begeleidde. Hier werkte ze met de hele context, namelijk de leerling, de ouders, het schoolteam en eventueel externe hulpverleners. Gedurende haar vervolgopleiding klinische psychologie (opvoeding- en gezinspsychologie) deed ze stage bij het psychologisch centrum Faresa. Zo deed ze enerzijds verder ervaring op in het begeleiden van kinderen, jongeren en hun context. Anderzijds vervoegde ze hier het diagnostiekteam. Op deze manier kwam ze reeds in aanraking met diverse moeilijkheden. 

Tijdens de coronaperiode werkte ze mee aan het project “VUB geeft om jou” om het psychische welzijn van studenten in kaart te brengen en waar mogelijk studenten telefonisch te ondersteunen. Verder werkte ze bij het centrum kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG Berchem) in de leefgroep voor kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar. Momenteel is Esther naast De Chartreuse werkzaam in het VCLB Brabant Oost als psychopedagogisch consulent.

Esther heeft vooral interesse om te werken rond ontwikkelingsproblematieken (ASS, ADHD,...), angst, emotieregulatie, zelfbeeld, gedragsproblemen, depressie, …

Esther vindt het belangrijk om samen te zoeken naar hulp op maat. Zo exploreert ze graag samen met het kind en de context de klachten en moeilijkheden. Je kan bij Esther terecht voor individuele begeleiding, groepsbegeleiding, ouderbegeleiding, psycho-educatie en psychodiagnostiek.

 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Dinsdag (vanaf 1/11) 8u 16u
Woensdag (vanaf 1/11) 8u30 18u10
Donderdag (vanaf 1/11) 13u 21u30
Vrijdag 13u 21u30
Zaterdag (vanaf 1/11) 8u30 15u
Zondag  (groepstraining) 8u30 12u30

Diagnostisch onderzoek vindt steeds plaats op dinsdagvoormiddag. 

Contact:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rachelle Jansen 

RACHELLE JANSEN - KLEUTERS/Kinderen/OUDERBEGELEIDING

Meer info

Rachelle (°1988) maakt deel uit van ons team als kind- en jongerenpsychologe. Ze studeerde af als Master in de klinische psychologie voor volwassenen en vervolledigde nadien een Master in de klinische psychologie met optie kinderen en jongeren. Een rijke ervaring deed ze reeds op in OBC Espero, UPC Leuven, binnen de gesloten jeugdzorg, als kinderpsycholoog in een ziekenhuis en als eerstelijnspsychologe binnen een huisartsenpraktijk.  

Rachelle vindt het erg belangrijk om via belevingsonderzoek en gesprekken met ouders een zo diepgaand en genuanceerd mogelijk beeld te krijgen van het kind en hun context om van hieruit een aangepaste begeleiding te bieden. Om gedegen begeleiding te bieden rondde ze de vierjarige therapeutische opleiding tot psychodynamisch kindertherapeut af en volgde ze tevens nog bijkomende opleidingen en studiedagen. Haar aanpak is vooral speltherapeutisch, waarbij ze het kind ondersteunt om dieperliggende emotionele problemen te verwerken. Zo kan ze het zelfvertrouwen helpen versterken en kan het kind groeien in zijn/haar ontwikkelingsproces (oplossingsvaardigheden, communicatie, ...). 

Je kan bij Rachelle terecht voor belevingsonderzoek,  speltherapie, psycho-educatie, individuele psychologische begeleiding en ouder- en gezinsbegeleidingen

 

Contact

Wegens zwangerschap neemt Rachelle geen nieuwe begeleidingen op! 
Vanaf april 2023 kunt u terug bij haar terecht. 

Beschikbaar na afspraak:

Maandag 13u-17u 

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   Kim Casteels

KIM Casteels - kleuters/KINDEREN/jongeren -16jaar

Meer info

Kim (°1995) vervoegt ons team als kinderpsychologe voor kinderen en jongeren tussen 4 jaar en 14 jaar. Ze deed ervaring op als psychopedagogisch consulent binnen het VCLB en als zorgleraar en zorgondersteuner in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 9. Momenteel is ze naast de Chartreuse ook halftijds aan de slag als psychologe in het buitengewoon onderwijs; waarbinnen ze in haar dagelijkse werking begeleiding biedt aan kinderen met gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Kim heeft een voorliefde voor alles wat te maken heeft met interpersoonlijke vaardigheden en emotieregulatie. Dit kan gaan over het beheersen van agressie en woedebuien alsook omgaan met tegenslagen en teleurstellingen. Daarnaast kunnen kinderen die moeite hebben met het reguleren van angst en teruggetrokkenheid, al dan niet binnen sociale interacties eveneens bij haar terecht. Ook het werken rond zelfcontrole, zelfvertrouwen, leer- en werkhouding,  slaap- en eetmoeilijkheden zijn haar niet vreemd. 

Ze gelooft dat elk kind kan groeien en ondersteunt dit proces, gebaseerd op de positieve psychologie werkend met de passie en de vaardigheden die het kind al heeft.

Je kan bij Kim terecht voor diagnostiek,  psycho-educatie, individuele coaching en individuele psychologische begeleiding

 

Contact

 Dagen  Vanaf Tot
 Donderdag  16u 22u
 Zaterdag  8u 18u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Querinda , ergotherapeut, psycholoog 

Querinda Billen - KINDEREN/JONGEREN- LEER- EN ONtwikkelingscoach

Meer info

Querinda (°1994) maakt deel uit van ons kind-en jongerenteam. Na het behalen van een Bachelor Ergotherapie met specifieke interesse in leerzorg (PXL) wilde ze zich verder ontwikkelen binnen dit domein. De Master in de schoolpsychologie (KU Leuven)werd een logische keuze.  Met ervaring in diverse klinische alsook schoolse settings is ze zeer breed inzetbaar binnen de leer- en ontwikkelingszorg. Ze werkte ondermeer in centrum voor ambulante revalidatie te Hasselt, Psychiatrisch centrum te Munsterbilzen, Woonzorgcentrum 'Residentie Prinsenpark' alsook ondersteuning aan kinderen en volwassenen met mentale beperking. Daarnaast dompelde ze zich nog meer onder in schoolse milieus zoals psycho-pedagogisch consulent bij CLB GO! en Studentenbegeleiding aan UHasselt. 

Querinda is bijzonder geïnteresseerd in het begeleiden van kinderen, van kleuter tot adolescent, die door leer- of ontwikkelingsproblemen moeite hebben op school. Dit kan gaan van problemen die zich voordoen tijdens het knutselen (knippen, plakken), het tekenen, het spelen tot zich aankleden, hygiëne en zelfzorg. Ook hoort hiertoe het hele domein van executieve functies zoals werkhouding, werktempo, ruimtelijke oriëntatie (puzzels, spiegelingen,..), organisatie en planning, geheugen en aandacht en concentratie. Daarnaast gaat ze graag aan de slag rond communicatieve en assertieve vaardigheden; leerproblemen (taal, rekenen, spelling, studiebegeleiding) en leerprocessen alsook ondersteuning bij kinderen/jongeren met autisme en kinderen/jongeren met hoogbegaafdheid. 

Je kan bij Querinda terecht voor diagnostiek, psycho-educatie, individuele schoolpsychologische/ergotherapeutische begeleidingen voor kinderen en jongeren. Ze is er van overtuigd dat elk kind op een creatieve en leuke manier zijn eigen ontwikkeling kan vormgeven.  Vertrekkende vanuit het kind en de context, zoekt ze samen naar een gepaste aanpak. 

 

Contact

Beschikbaar na afspraak:

Dagen Vanaf Tot
Maandag 15u 21u
Woensdag  11u 18u
Vrijdag 15u 20u
Zaterdag 8u 18u

Diagnostisch onderzoek op vrijdagvoormiddag.

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Phaedra

Phaedra krikilion - KINDEREN/JONGEREN/gezinnen -18 jaar

Meer info

Phaedra (°1998) studeert Klinische Psychologie aan de UGent en loopt haar masterstage bij de Chartreuse. Ze behaalde haar bachelordiploma Klinische Psychologie aan de UGent en staat in de startblokken om al de opgedane kennis en ervaring in te zetten bij het ondersteunen van kinderen, jongeren en gezinnen. Phaedra gelooft erin dat elke ontmoeting een deel is van het proces waarbinnen een kind, jongere zich ondersteund kan voelen bij de moeilijkheden die bij hem of haar op het pad komen. 


Haar opleiding is integratief geïnspireerd. Dit betekent dat ze diverse kaders tracht te integreren (gedragstherapie, systeemtherapie, speltherapie, psycho-educatie, oplossingsgerichte therapie…).Je kan bij haar terecht voor uiteenlopende thema’s zoals angst, trauma, depressie, gedragsproblemen, zelfbeeld, emotieregulatie, eetproblemen, slaapproblemen, rouw, sociale problemen …

Phaedra beschouwt elke cliënt als een uniek individu in een unieke context en brengt deze context zo veel mogelijk in rekening. Daarnaast heeft ze oog voor gedachten, gevoelens en gedrag alsook de interacties daartussen. Ook wordt steeds aandacht besteed aan de aanwezige sterktes en kwaliteiten.

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf Tot
Woensdag 8u 16u
Vrijdag 13u 22u
Zondag 8u30 15u

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


MaudCoosemans

MAUD COOSEMANS - JONGEREN/volwassenen

Meer info

Maud (°1996) studeerde Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en deed haar eindstage ook bij de Chartreuse. Ze behaalde eerder een bachelor logopedie. Tijdens haar werkzaamheden als logopediste (in ziekenhuizen en groepspraktijken) ervaarde ze dat de grootste invloed op de levenskwaliteit van mensen meestal psychologisch van aard is. Vanuit de insteek om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze levenskwaliteit, startte ze met de Master Psychologie en vervolledigde ze haar masterthesis binnen het thema 'perceptie van emoties in gezichten'. Tijdens de coronaperiode werkte ze mee aan een project van de VUB om waar mogelijk studenten telefonisch steun te bieden in deze zware tijden.  

Maud haar focus ligt op volwassenen en jongeren en dit voor uiteenlopende thema’s (angst, trauma, relaties en seksualiteit, zelfbeeld, emoties, eetproblemen, echtscheiding, sociale problemen, depressie, burn-out…  ) en verschillende begeleidingsvormen (individuele- , gezins- of koppelbegeleiding, groepstraining, psycho-educatie en diagnostiek). Maud is een eerlijk en betrouwbaar persoon die graag samen reflecteert met iedereen die moeilijkheden ervaart en hieraan wil werken. Hierbij heeft ze oog voor verleden, heden en toekomst alsook voor gedachten, gevoelens, gedrag en de integratie hiervan. Afhankelijk van de vraag van de cliënt zal ze een keuze maken uit aspecten van verschillende therapie-stromingen dewelke ze onderbouwd toepast vanuit haar bijkomende opleiding in de integratieve therapie. Voor klachten rond werkgerelateerde zaken kun je via loopbaancheques bij haar in begeleiding komen. 

Beschikbaar na afspraak

Dagen Vanaf-tot
Maandag 8u-16u50
Dinsdag 13u-19u
Woensdag 13u-21u30
Vrijdag 8u-16u30

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

[pb_row][pb_column][pb_text]Go to top