Leren leren

Het verwerken van leerstof loopt niet bij iedereen van een leien dakje. Voor sommigen is het moeilijk om structuur te brengen in hun cursus, anderen hebben het moeilijk met het inrichten van hun werkruimte. Misschien zijn er enkel problemen in examenperiodes? Leerlingen zijn heel divers en hebben elk hun eigen accenten nodig. Waarom lukken sommige vakken wel en lijken andere vakken een onoverkomelijk probleem?

Het goede nieuws is : leren kun je echt wel leren! En wij helpen jouw hier graag bij!

Thema's die zeker aan bod komen:

- Kennismaking met de leerling en zijn/haar huidige manier van werken

- Aangepaste studieomgeving creëren

- Studietijd bepalen

- Planning leren opstellen

- Studiemotivatie

- Goed gebruik van de schoolagenda

- Leren oriënteren op een cursus

- Leren aandachtig lezen, rekening houdend met de structuur en de noden

- Structureren en schematiseren

- Omgaan met examens

Je kunt hiervoor terecht bij verschillende collega's.

Indien er sprake is van faalangst kan dit zeker in het traject opgenomen worden!

VANAF JANUARI 2024 OOK AANBOD IN KLEINE GROEP!

Gedurende een periode van 5 weken zullen we samen met een kleine groep tieners werken aan het versterken van studievaardigheden en het aanleren van strategieën die hen zullen helpen om effectiever te leren.
Elke sessie duurt anderhalf uur en biedt een gevarieerd en programma dat is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van elke individuele student.

Onze sessies trachten een stimulerende leeromgeving te creëren, waarin ze leren hoe ze hun studietijd beter kunnen plannen, effectieve notities kunnen maken, informatie kunnen organiseren en methoden kunnen toepassen om op een efficiënte manier te leren voor toetsen en examens.
We gebruiken interactieve technieken, groepsdiscussies en praktische oefeningen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hen te helpen hun volledige schoolse potentieel te bereiken.

We begrijpen dat elke student uniek is, met verschillende leerstijlen en behoeften. Daarom zorgen we ervoor dat onze groepen klein blijven, zodat elke student de aandacht en ondersteuning krijgt die hij of zij verdient.
Dit bevordert niet alleen een beter begrip van de lesstof, maar moedigt ook een ondersteunende groepsdynamiek aan, waarin tieners van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen aanmoedigen.

Als u geïnteresseerd bent, nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan onze 5 weken durende groepssessies voor studiebegeleiding en studiemethodebegeleiding.

 

Na een gratis intakegesprek, zullen we op volgende momenten samen aan de slag gaan:

 

Maandag 29/01

Maandag 5/02

Maandag 19/02

Maandag 26/02

Maandag  4/03

Telkens 19u-20u30

 

De kostprijs voor deze 5 sessies samen komt neer op 12,5 euro.
(Indien uw kind nog niet gebruik heeft gemaakt van de groepssessies via de conventie afgelopen jaar)

 

Nadien is er nog een terugkoppelingssessie en als er nog bijkomende noden zijn, kan er nog steeds individueel begeleiding toegevoegd worden.


 

Go to top